Bollen
Volledig scherm
© Bollen

Inbrekers forceren raam en stelen juwelen

 1. Andreas Verbeke (N-VA) neemt ontslag als eerste schepen: “Onze voorzitter neemt beslissingen waar ik niet achter kan staan”
  PREMIUM

  Andreas Verbeke (N-VA) neemt ontslag als eerste schepen: “Onze voorzitter neemt beslissin­gen waar ik niet achter kan staan”

  Eerste schepen Andreas Verbeke (N-VA) heeft op de gemeenteraad van maandagavond wegens ‘persoonlijke redenen’ ontslag genomen uit het college van burgemeester en schepenen. Hij spreekt zelf over spanningen met lokale N-VA-voorzitter Jan Van Dael. “We houden er een totaal verschillende politieke visie op na”, zegt Verbeke. Bij de oppositie beschouwt men het ontslag ondertussen als een interne afrekening binnen N-VA.
  Mol
 2. Eengemaakte Kunstencampus is weer een stapje dichterbij: Gemeente start aanbestedingsprocedure op

  Eengemaak­te Kunstencam­pus is weer een stapje dichterbij: Gemeente start aanbeste­dings­pro­ce­du­re op

  De historische site De Zwaan moet tegen 2027 een eengemaakte ‘Kunstencampus’ worden, waar zowel de Molse Academie voor Muziek en Woord als Academie voor Beeldende Kunsten gehuisvest zal worden. Een groot en complex dossier, dat begin dit jaar nog een extra hindernis moest overwinnen: eind januari bezweek er een dak van een leegstaand gebouw door een dun laagje sneeuw. Nu het dak tijdelijk hersteld is, heeft de gemeenteraad de eerste stappen gezet in de aanbestedingsprocedure voor de renovatie van het gebouwencomplex.
  Mol