Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

“Het slachtoffer werd wakker op het moment dat de beklaagde in zijn onderbroek op hem zat”: Veertiger krijgt voorwaardelijke straf voor aanranding van dronken man

Balen/GeelEen 45-jarige man uit Balen is schuldig bevonden aan de aanranding van een dronken man. Hij stelde seksuele handelingen met het slachtoffer terwijl die uitgeteld zijn roes lag uit te slapen in een bestelwagen.

 1. Van zwemmen in het Zilvermeer tot kanovaren op de Kleine Nete: ontdek hier 7 zomervakantietips voor de Kempen
  PREMIUM
  Kempen

  Van zwemmen in het Zilvermeer tot kanovaren op de Kleine Nete: ontdek hier 7 zomervakan­tie­tips voor de Kempen

  De vakantie is alweer halfweg. Juli was vast al gevuld met leuke activiteiten, zoals reisjes met het gezin of zomerkampen met de jeugdbeweging. Maar we hebben nog een maand op te vullen. Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten zien te entertainen tijdens de zomervakantie hebben wij alvast enkele leuke tips opgelijst in de Kempen. Van zwemmen in het Zilvermeer in Mol tot wandelen met ezels in Ramsel: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Nederlander riskeert jaar cel voor verkeersagressie in Ham
  Ham

  Nederlan­der riskeert jaar cel voor verkeers­agres­sie in Ham

  Op 15 april dit jaar was er een geval van verkeersagressie ter hoogte van de Zeventig Zillenweg in Ham. Een jonge Nederlander wordt ervan beschuldigd drie keer op zijn rem te hebben gestaan toen hij voor een vrouwelijke bestuurder was gekomen. Het kwam tot een woordenwisseling en vervolgens sloeg de 28-jarige Nederlandse Limburger de vrouw een neusbreuk. “Ik had dat niet mogen doen”, gaf de man in de rechtbank toe. Hij zou door de feiten zijn job zijn kwijtgeraakt. Naast een jaar cel riskeert hij ook een boete van 400 euro. Hij zou akkoord gaan met een eventuele werkstraf. Het slachtoffer vraagt een provisionele schadevergoeding van 1.580 euro. Zij kon twee weken niet gaan werken. Op 2 september wordt het vonnis uitgesproken.
 3. Verdediger Hannes Smolders zet bij Dessel Sport een nieuwe stap voorwaarts
  voetbal eerste nationale

  Verdediger Hannes Smolders zet bij Dessel Sport een nieuwe stap voorwaarts

  Dessel Sport stak zaterdag even de grens over om in het Nederlandse Mierlo een oefenwedstrijd af te werken tegen Al Wasl, een vooraanstaande ploeg uit Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar won de tegenstander van Dessel zeven keer de UAE-Liga en twee keer de beker. Voor de Kempenaars meteen een unieke gelegenheid om zich te meten met een heel sterke tegenstander. De eindstand was 1-5.