Bidons op de begraafplaats zullen worden verwijderd.
Volledig scherm
Bidons op de begraafplaats zullen worden verwijderd. © RV

Groendienst verwijdert bidons op begraafplaats

balenOp de begraafplaats van het centrum heeft de groendienst van de gemeente Balen tal van bidons verwijderd, goed voor in totaal zo’n 5 pmd-zakken. De gemeente wil er zo voor zorgen dat de begraafplaats een verzorgde herdenkingsplek blijft.

  1. Leerlingen De Duizendpoot ontdekken hoe muurschilderingen uit hun school gerestaureerd worden: “Belangrijk dat ze verhaal van schilderingen letterlijk en figuurlijk meemaken”
    meerhout/geel

    Leerlingen De Duizend­poot ontdekken hoe muurschil­de­rin­gen uit hun school gerestau­reerd worden: “Belangrijk dat ze verhaal van schilderin­gen letterlijk en figuurlijk meemaken”

    De leerlingen van basisschool De Duizendpoot in Meerhout kwamen dinsdag een dag meewerken aan de restauratie van de muurschilderingen uit de Tweede Wereldoorlog die vorig jaar bij de afbraak in hun school werden aangetroffen. Dat gebeurde in het atelier van Renotec in Geel, waar specialisten de schilderingen momenteel onderzoeken en herstellen. Na die restauratie keren de schilderingen terug naar de school.