Met de nieuwbouw wordt De Puzzel 't Graantje een volwaardige basisschool.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de nieuwbouw wordt De Puzzel 't Graantje een volwaardige basisschool. © Wouter Demuynck

De Puzzel ‘t Graantje krijgt volledige nieuwbouw en wordt zo volwaardige basisschool: “Kleinschaligheid blijft met graadklassen en maximumcapaciteit”

balenHet gemeentebestuur van Balen gaat de gemeentelijke school De Puzzel ‘t Graantje in Gerheide met een volledige nieuwbouw uitbreiden tot een volwaardige basisschool, zodat kinderen er hun volledige loopbaan in het basisonderwijs kunnen volgen. Een nieuwbouw drong zich ook op aangezien het schoolgebouw al zodanig verouderd is dat verbouwingswerken uitgesloten zijn. Vanaf 1 september 2023 kan de graadklas voor de tweede graad van start gaan, het jaar daarop is het de beurt aan de klas voor de derde graad. De investering bedraagt 3 miljoen euro.

 1. Be-MINE site en gebouw van leger worden vaccinatiecentra
  Beringen / Ham / Tessenderlo / Leopoldsburg

  Be-MINE site en gebouw van leger worden vaccinatie­cen­tra

  De Eerstelijnszone West-Limburg heeft twee vaccinatiecentra aangeduid binnen de zone. De inwoners van Beringen en Tessenderlo zullen terecht kunnen bij de elektriciteitscentrale op de site van be-MINE. De inwoners van Ham en Leopoldsburg zullen dan weer een vaccin krijgen in de Milshop, een gebouw dat door het leger ter beschikking zal worden gesteld. “Met deze twee locaties zorgen we voor een goed evenwicht tussen bereikbaarheid en snelheid, waardoor iedereen de kans krijgt om zich te laten vaccineren. We zullen dan ook alle inwoners zo goed mogelijk informeren”, vertelt burgemeester van Beringen Thomas Vints (CD&V). Voorlopig is er gepland dat in de loop van februari de zorg- en hulpverleners gevaccineerd worden. In de maand maart zal er dan gestart worden met de vaccinatie van risicopatiënten en 65+ers.
 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?

 2. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit