De komende editie van Bengelpop weert plastic flesjes en bekers.
Volledig scherm
De komende editie van Bengelpop weert plastic flesjes en bekers. © Peter Vanderveken

Bengelpop weert plastic flesjes en wegwerpbekers

balenOm de afvalberg te helpen verkleinen gaat het Balense kinderfestival Bengelpop dit jaar voor een editie die plasticvrij is. Tijdens de achttiende editie, die op dinsdag 28 juni plaatsvindt, zal de organisatie geen PET-flesjes en wegwerpbekers meer aanbieden.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Scouts en Gidsen van Achterbos vertrokken voor tien dagen kamp
  Mol

  Scouts en Gidsen van Achterbos vertrokken voor tien dagen kamp

  De Scouts en Gidsen van VVKSM Tijl en Nele Achterbos gaan een leuke periode tegemoet. Ze vetrokken vrijdagochtend op kamp. Een deel werd met gemotoriseerde voertuigen ter plaatse gebracht. De laatste groep van de Scouts en Gidsen vertrok vrijdagochtend om 10 uur met de fiets voor een tocht van 50 kilometer richting de kampplaats in Bekkevoort. In totaal zal de jeugdvereniging met meer dan 150 leden tien dagen op kamp zijn in Bekkevoort.