Op het verkeerspark kunnen de kinderen de verkeersregels spelenderwijs inoefenen.
Volledig scherm
Op het verkeerspark kunnen de kinderen de verkeersregels spelenderwijs inoefenen. © RV

Basisschool De Bijenkorf viert honderdjarig bestaan met opening van verkeerspark

balenDe gemeentelijke basisschool De Bijenkorf viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. De school in het Balense gehucht Rosselaar gaf woensdag de aftrap van het feestjaar met de inhuldiging van een gloednieuwe speelplaats: een heus verkeerspark met zelfs een echte overweg met slagboom. “Spelenderwijs kunnen de leerlingen hier de verkeersregels inoefenen.”

 1. Vaccinatiecentrum roept op zeker langs te komen voor derde prik: "Jammer genoeg meer in onze recente besmettingscijfers”
  Mol/Balen/Dessel/Retie

  Vaccinatie­cen­trum roept op zeker langs te komen voor derde prik: "Jammer genoeg meer in onze recente besmet­tings­cij­fers”

  Eerstelijnszone Baldemore moedigt de 65-plussers van Mol, Balen, Retie en Dessel aan om zeker in te gaan op de uitnodiging voor een derde coronaprik. Hoewel zij al vele maanden gevaccineerd zijn, lopen ze namelijk momenteel een hogere kans om met corona op intensieve zorgen te belanden. “De immuunrespons na de vaccinatie daalt doorheen de tijd, waardoor het belang van de derde prik groeit.”
 2. Vooruit Ham principieel niet tegen een fusie
  Ham

  Vooruit Ham principi­eel niet tegen een fusie

  Maandagavond gaven we in ons artikel over de gemeenteraden in Tessenderlo en Ham een overzicht van de stemverdeling met betrekking tot de principiële goedkeuring van een fusie. Door het uitvallen van de communicatiekanalen konden we het standpunt van Vooruit Ham nog niet meedelen. De partij heeft zich onthouden bij de stemming. “We zijn principieel niet tegen een fusie”, aldus gemeenteraadslid Julien Gielen. “We kiezen voor een afwachtende houding en hopen dat onze vragen de komende maanden worden beantwoord.”
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.