Op de kaart kan je terugvinden waar een overledene ligt.
Volledig scherm
Op de kaart kan je terugvinden waar een overledene ligt. © RV

Balense begraafplaatsen voortaan ook online terug te vinden

balenHet is niet altijd even evident om op een begraafplaats de exacte rustplaats van een overledene terug te vinden. Daarom kan je vanaf nu ook online de exacte locatie van een graf of urne en de openbare informatie over de overledene opzoeken.

 1. 66 Limburgse erfgoed- en cultuurprojecten kregen steun van ECRU: “Men vindt steeds beter de weg naar ons”
  Limburg

  66 Limburgse erfgoed- en cultuurpro­jec­ten kregen steun van ECRU: “Men vindt steeds beter de weg naar ons”

  Het voorbije jaar ondersteunde ECRU maar liefst 66 erfgoed- en cultuurprojecten voor een totaalbedrag van 105.000 euro. Bijna een verdubbeling vergeleken met 2021, hoewel corona daar ook voor iets tussen zit. “Maar het valt op dat ECRU steeds meer bekendheid verwerft bij erfgoed- en cultuurverenigingen en kunstenaars in de regio", zegt An Moons, voorzitter van ECRU.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 3. Tom Boonen geniet van debuut in rally: “Dit is het mooiste dat ik in de autosport al ooit gedaan heb”
  autosport

  Tom Boonen geniet van debuut in rally: “Dit is het mooiste dat ik in de autosport al ooit gedaan heb”

  Hij stond voor een fantastisch weekend, maar tevens een enorme uitdaging: Tom Boonen maakte afgelopen weekend zijn rallydebuut in misschien wel één van de zwaarste rallywedstrijden van ons land en dat aan het stuur van een rallymonster. Boonen reed de Legend Boucles, in en om Bastogne, met een Porsche 911 SC uit 1982 van het team BMA en deed wat hij moest doen: uitrijden, ervaring opdoen en vooral ontzettend genieten. “Dit is het mooiste dat ik in de autosport al ooit gedaan heb”, aldus Boonen na de wedstrijd.
 4. Provincie start onthardingsproject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”
  Provincie Antwerpen

  Provincie start onthar­dings­pro­ject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”

  De Provincie Antwerpen is voor meer dan 17 procent verhard en ondanks de vele inspanningen tot ontharding blijft dit percentage almaar stijgen. De provincie schakelt daarom in een hogere versnelling en gaat nog dit jaar tien lokale besturen begeleiden in hun onthardingsprojecten. Als alles vlot verloopt, wil de provincie haar steun uitbreiden naar andere gemeenten.