In Balen en zeventien andere gemeenten zijn de speelterreinen en schoolomgevingen voortaan rookvrij.
Volledig scherm
In Balen en zeventien andere gemeenten zijn de speelterreinen en schoolomgevingen voortaan rookvrij. © RV

Achttien Kempense gemeenten maken 200 speelterreinen en schoolomgevingen rookvrij: “Kinderen een gezondere toekomst geven”

kempenNiet toevallig op Werelddag zonder Tabak hebben achttien Kempense gemeenten samen hun deelname aan het project ‘Generatie Rookvrij’ aangekondigd. Dat zorgt ervoor dat 130 speel- en sportterreinen en 70 schoolomgevingen rookvrij gemaakt worden.

  1. Zjef Vanuytsel met levensgroot bronzen beeld vereeuwigd in Meerhout: “Zijn band met zijn geboortedorp is altijd gebleven”
    meerhout

    Zjef Vanuytsel met levens­groot bronzen beeld vereeuwigd in Meerhout: “Zijn band met zijn geboorte­dorp is altijd gebleven”

    Op het pleintje Weversberg-Zilderij in Meerhout werd zaterdagnamiddag het levensgroot beeld van kleinkunstzanger Zjef Vanuytsel onthuld. Daarmee komt de vermaarde chansonnier, die in 2015 op 70-jarige leeftijd overleed, voor een stuk terug thuis in Meerhout, want zijn ouderlijk huis bevindt zich slechts op enkele meters van het beeld. Ondanks het regenachtige weer bracht de onthulling, in het bijzijn van de familie van Zjef Vanuytsel, een massa volk op de been.