Aan animatie was er op Bengelpop dinsdag geen gebrek.
Volledig scherm
Aan animatie was er op Bengelpop dinsdag geen gebrek. © RV

6.000 kinderen leven zich uit op Bengelpop met animaties, optredens en doe-activiteiten

balenHet recreatiedomein Keiheuvel in Balen werd dinsdag weer voor een dag omgetoverd tot een heus pretpark voor het kinderfestival Bengelpop. Met acht verschillende speelzones en een podium konden 6.000 kinderen uit het eerste en tweede leerjaar zich naar hartenlust uitleven.

 1. Nederlander riskeert jaar cel voor verkeersagressie in Ham
  Ham

  Nederlan­der riskeert jaar cel voor verkeers­agres­sie in Ham

  Op 15 april dit jaar was er een geval van verkeersagressie ter hoogte van de Zeventig Zillenweg in Ham. Een jonge Nederlander wordt ervan beschuldigd drie keer op zijn rem te hebben gestaan toen hij voor een vrouwelijke bestuurder was gekomen. Het kwam tot een woordenwisseling en vervolgens sloeg de 28-jarige Nederlandse Limburger de vrouw een neusbreuk. “Ik had dat niet mogen doen”, gaf de man in de rechtbank toe. Hij zou door de feiten zijn job zijn kwijtgeraakt. Naast een jaar cel riskeert hij ook een boete van 400 euro. Hij zou akkoord gaan met een eventuele werkstraf. Het slachtoffer vraagt een provisionele schadevergoeding van 1.580 euro. Zij kon twee weken niet gaan werken. Op 2 september wordt het vonnis uitgesproken.
 2. Onze weekendtips voor de Kempen: nostalgie beleven, genieten van muziek en stokpaardrijden
  PREMIUM
  Kempen

  Onze weekend­tips voor de Kempen: nostalgie beleven, genieten van muziek en stokpaard­rij­den

  Geen zin om te luieren in de zon dit warme weekend? Maar wat doe je dan wél in deze tropische temperaturen behalve een frisse duik nemen? Wij verzamelden de leukste uitstapjes in de Kempen om zaterdag 6 en zondag 7 augustus van te genieten met het hele gezin. Of je nu wil genieten van de leukste muziek of rustig wil snuisteren tussen kunst of confituur, de Kempen heeft het allemaal!