1. Mede-eigenaar Pakawi Park verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag: "Acht meldingen, onder meer van twee minderjarige jobstudenten"
  olmen

  Me­de-eigenaar Pakawi Park verdacht van seksueel grensover­schrij­dend gedrag: "Acht meldingen, onder meer van twee minderjari­ge jobstuden­ten"

  De 50-jarige T.P., medezaakvoerder van dierentuin Pakawi Park in Olmen, is voor de onderzoeksrechter geleid op verdenking van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover acht werkneemsters, onder wie ook twee minderjarige jobstudenten. De onderzoeksrechter liet de man vrij onder voorwaarden. “Het is voor hem onder andere verboden om nog in zijn eigen park te komen", vertelt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.
 2. “Niet bewezen dat ze door die wurgpoging haar ongeboren kind verloor”: man (32) ontsnapt aan veel hogere schadevergoeding voor zijn ex (41)
  PREMIUM
  As

  “Niet bewezen dat ze door die wurgpoging haar ongeboren kind verloor”: man (32) ontsnapt aan veel hogere schadever­goe­ding voor zijn ex (41)

  Een 32-jarige man uit Mol is veroordeeld tot een jaar cel, nadat hij zijn ex-partner – een moeder van twee jonge dochtertjes – herhaaldelijk de keel probeerde dicht te knijpen in hun woning in As. Een tiental dagen na de wurgpoging verloor het slachtoffer haar ongeboren kind. “Ik ben dankbaar dat ik er nog ben, maar dit mag nooit meer gebeuren”, getuigde de vrouw emotioneel. De beklaagde moet haar vergoeden, maar veel minder dan aanvankelijk gevraagd.
 1. Jonge mama’s schrijven boek over gezonde voeding bij kinderen: “Al vanaf de zwangerschap heb je invloed op de smaakontwikkeling van je kind”
  Retie/Meerhout

  Jonge mama’s schrijven boek over gezonde voeding bij kinderen: “Al vanaf de zwanger­schap heb je invloed op de smaakont­wik­ke­ling van je kind”

  Vriendinnen en orthomoleculaire therapeuten Joke Vanherck (34) uit Retie en Hanne Mariën (33) uit Meerhout hebben samen een boek uitgebracht. Als jonge mama’s met een bijzondere interesse voor voeding helpen ze met ‘Blije buikjes’ andere ouders op weg om gezonder te koken voor hun kinderen. “Toen wij enkele jaren geleden voor het eerst ouder werden, hadden we zelf graag dit boek gehad”, zeggen de dames.
 2. Rode Duivelsfan Peter (66), die heup brak onderweg naar WK in Qatar, is terug thuis: “Dit was een serieuze tegenvaller, maar volgend toernooi sta ik weer paraat”
  Balen

  Rode Duivelsfan Peter (66), die heup brak onderweg naar WK in Qatar, is terug thuis: “Dit was een serieuze tegenval­ler, maar volgend toernooi sta ik weer paraat”

  Tandarts Peter Wynants (66) uit Balen is zondag weer thuisgekomen na zijn ongelukkige val op het vliegveld van Dubai. De grote Rode Duivelsfan was onderweg naar Qatar om er de groepsmatch tegen Canada te beleven, toen hij struikelde en zijn heup brak. Zijn operatie werd tot tweemaal toe uitgesteld, maar hij kreeg uiteindelijk toestemming om zondag gerepatrieerd te worden. “Het is allemaal vlot verlopen, maar ik ben wel heel opgelucht om terug thuis te zijn”, zegt de pechvogel.
 3. ANBN organiseert ontmoetingsmoment voor ouders van jongeren met een eetstoornis
  Mol/Balen/Dessel/Retie

  ANBN organi­seert ontmoe­tings­mo­ment voor ouders van jongeren met een eetstoor­nis

  Heeft jouw kind een eetstoornis? Zoek je een plek waar je met je vragen terecht kan, tips en zorgen kan delen met andere ouders en elkaar kan steunen? De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa (ANBN) organiseert een ontmoetingsmoment op maandag 12 december om 19.30 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Het einde is voorzien om 21.30 uur. Vooraf inschrijven is verplicht en doe je via het online formulier.
 1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 2. Gemeentebestuur steunt acht verenigingen met werking in het Zuiden
  Mol

  Gemeentebe­stuur steunt acht verenigin­gen met werking in het Zuiden

  Acht Molse verenigingen met een werking hier en in het Zuiden krijgen van het gemeentebestuur ondersteuning bij hun projecten. Het gemeentebestuur trekt hiervoor 27.500 euro uit en zet zo haar solidariteitsgedachte ook internationaal kracht bij. “Naast onze dagelijkse strijd tegen armoede in onze eigen gemeente in deze moeilijke tijd, blijft ook wereldwijde solidariteit belangrijk”, zegt schepen voor Mondiaal Beleid Lotte Vreys.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Hasseltse beautyonderneemster Caroline Rigo opent derde filiaal in hartje Mol: “Ultieme plek voor vrouwen die op zoek zijn naar lichaamsverzorging”
  Mol

  Hasseltse beautyon­der­neem­ster Caroline Rigo opent derde filiaal in hartje Mol: “Ultieme plek voor vrouwen die op zoek zijn naar lichaams­ver­zor­ging”

  Het populaire Café Beauté van de Hasseltse beauty-onderneemster Caroline Rigo komt volgend jaar naar Mol. In februari wordt daar na Hasselt en Knokke-Heist namelijk een derde filiaal geopend, in de Statiestraat. “Bij ons kan je terecht voor alles wat te maken heeft met natuurlijke, minerale make-up en onze aanvullende, pas uitgerolde lijn van skincare producten”, zegt Caroline.
 1. Belgoprocess vervangt 10 kilometer lange pijpleiding voor gezuiverd afvalwater: “Huidig tracé blijft behouden”
  Mol

  Belgopro­cess vervangt 10 kilometer lange pijplei­ding voor gezuiverd afvalwater: “Huidig tracé blijft behouden”

  Belgoprocess, het bedrijf dat zich specialiseert in de verwerking en opslag van radioactieve afvalstoffen en sanering van nucleaire sites, vervangt tussen 2024 en 2028 de Neteleiding. Die ondergrondse pijpleiding is maar liefst 10 kilometer lang en voert al sinds 1956 gezuiverd afvalwater af naar de Molse Nete. Omdat de leiding asbestcement bevat, maakt die nu plaats voor een kunststoffen exemplaar. “De Neteleiding is nog in operationele staat, maar we willen anticiperen op de toekomst”, zegt Bart Thieren, woordvoerder van Belgoprocess.
 2. Leerlingen Sint-Jan Berchmanscollege maken als eersten kennis met nieuwe tool Kzitermee.be: “Een op vier voelt zich slecht in zijn vel”
  Mol

  Leerlingen Sint-Jan Berchmans­col­le­ge maken als eersten kennis met nieuwe tool Kzitermee.be: “Een op vier voelt zich slecht in zijn vel”

  Logo Leieland en Logo Kempen hebben dinsdag samen de vernieuwde geestelijke welzijnstool Kzitermee.be gelanceerd op het Sint-Jan Berchmanscollege. Het platform bundelt maar liefst 500 diensten uit de regio die werken rond mentale gezondheid. Aan de hand van een eenvoudige vragenlijst geeft de tool enkele suggesties van instanties die je kunnen helpen als je het moeilijk hebt. “Veel jongeren weten niet waar of bij wie ze terecht kunnen. Of ze durven geen hulp te vragen. Kzitermee moet daar verandering in brengen”, zegt Evy Bens van Logo Kempen.
 3. Sinterklaas komt naar zwembad Vita Den Uyt
  Mol

  Sinter­klaas komt naar zwembad Vita Den Uyt

  De Sint is nu officieel in het land! En de goedheiligman komt dit weekend naar Mol. Hij brengt op zaterdag 3 december namelijk een bezoekje aan zwembad Vita Den Uyt. Kinderen mogen langskomen bij de Sint tussen 9.30 en 12.30 uur. De hele dag geniet je voor maar 6 euro van een heerlijke pannenkoek en een drankje. Zin in een heel zakje vol met lekkers? Download dan zeker de kleurplaat op de website van het zwembad of haal er eentje af aan de balie, kleur ze in en breng ze zaterdag mee.
 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.