1. Verzorgingsleerkracht Gerda opent baby spa Minilux: “Voor ouders het ideale moment om band met hun kind te versterken”
  balen

  Verzor­gings­leer­kracht Gerda opent baby spa Minilux: “Voor ouders het ideale moment om band met hun kind te versterken”

  Bij haar thuis in de Kolfstraat in Balen opende Gerda Wuyts (44) half juli haar baby spa Minilux. In de wellness worden de baby’s niet enkel op en top verwend, het komt ook onder meer hun motorische ontwikkeling ten goede en versterkt de band tussen baby en ouder. Met haar droomproject keert Gerda, die vroedkundige van opleiding is, zo meteen ook terug naar haar roots. “Nu mijn eigen kinderen al wat groter zijn, was dit hét moment om hiermee te starten.”
 2. ELZ Baldemore doet extra oproep voor vaccinatie: “Geen vaccins verliezen”
  Mol/Balen/Dessel/Retie

  ELZ Baldemore doet extra oproep voor vaccinatie: “Geen vaccins verliezen”

  Nu alle twaalfjarigen en ouder zijn uitgenodigd voor hun vaccinatie, kijkt eerstelijnszone Baldemore al meteen vooruit om de komende weken geen vaccins verloren te laten gaan. Zo zoekt de zone in de eerste plaats naar mensen die wel kwamen opdagen voor hun eerste, maar niet hun tweede vaccin. Daarnaast worden ook kinderen die in de loop van 2021 nog twaalf jaar worden gevraagd zich te registreren op de lokale reservelijst VAXLIST.
 1. Overval op Dagbladhandel Hilde levert daders 20 maanden cel op: “Angst hakt nog elke dag op ons in”
  Leopoldsburg/Hasselt

  Overval op Dagbladhan­del Hilde levert daders 20 maanden cel op: “Angst hakt nog elke dag op ons in”

  Twee Nederlanders van 18 en 19 jaar zijn woensdag in de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot 37 maanden cel, waarvan 20 effectief. Dat meldt BELGA. Het vonnis komt er naar aanleiding van de gewapende overval op Dagbladhandelaar Hilde die de twee jongemannen samen met twee anderen afgelopen maart pleegden. De 18-jarige jongeman verdedigde zich in de rechtbank, en sprak over “geldproblemen”. Maar die wegen niet op tegen “de meest traumatische ervaring” die de slachtoffers volgens advocaat Guy Sols die avond meegemaakt hadden. “De schrik zit er nog steeds in”, reageert uitbaatster Hilde Vandendries.
 2. Alle 15.000 bijen in tentoonstellingskast van De Boerderbij plots gestorven: “Vermoedelijk zijn ze vergiftigd met een soort pesticide”
  meerhout

  Alle 15.000 bijen in tentoon­stel­lings­kast van De Boerderbij plots gestorven: “Vermoede­lijk zijn ze vergiftigd met een soort pesticide”

  Imker Nick Bogaerts van De Boerderbij in Meerhout kwam voor een wel erg onaangename verrassing te staan. De 10 à 15.000 bijen die in zijn tentoonstellingskast zaten, bleken allemaal dood te zijn. Alles wijst erop dat ze vergiftigd zijn geweest. “Maar we gaan niets veranderen en gaan verder met het project. We vertrouwen nog altijd op de goedheid van de mensen.”
 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”