Pieter Loots heeft een eerste veldslag gewonnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Loots heeft een eerste veldslag gewonnen. © Toon Verheijen

Vuurwerk Loots krijgt gelijk van parket en moet coronaboete van 750 euro niet betalen: “Ik vecht nu ook de dag verplichte sluiting aan”

Baarle-HertogPieter Loots, eigenaar van Loots Vuurwerk in Baarle-Hertog, moet de coronaboete van 750 euro die hij in oktober vorig jaar kreeg uiteindelijk niet betalen. Hij kreeg die boete nadat hij volgens de politie op 31 oktober de coronamaatregelen niet respecteerde. Zijn winkel moest de volgende dag zelfs gesloten blijven. Het parket heeft beslist dat hij de boete niét moet betalen. Loots trekt nu ook naar de Raad van State om de sluiting aan te vechten.

  1. Sportoase organiseert testevent in fitnessruimte in samenwerking met ministers van Sport: “Zelfs geïnvesteerd in speciale luchtzuivering”
    Hoogstraten

    Sportoase organi­seert testevent in fitness­ruim­te in samenwer­king met ministers van Sport: “Zelfs geïnves­teerd in speciale luchtzuive­ring”

    Sportoase hield dinsdag een nationaal testevent in afwachting van de ‘grote’ heropening van onder meer de fitnesscentra op 9 juni. Exact 48 fitnessliefhebbers werden uitgenodigd om te tonen dat binnensporten absoluut veilig kan en tegelijk is het een ideale test om het nieuwe en op maat ontwikkelde luchtzuiveringssysteem op punt te zetten. De klanten zijn in elk geval opgelucht. “Normaal zat ik hier drie keer per week”, zegt Gery Dockx uit Meer.