Bij Zena in de Kapelstraat was het zaterdag aanschuiven geblazen.
Volledig scherm
Bij Zena in de Kapelstraat was het zaterdag aanschuiven geblazen. © Ton Wiggenraad

"Vuurwerk in Baarle is mooier"

BAARLE-HERTOGDe vuurwerkfans kunnen over enkele dagen hun hart weer ophalen. Dat was afgelopen weekend te merken aan de drukte in het centrum van Baarle-Hertog. De overrompeling op het einde van het jaar is een traditie geworden. De Nederlanders mogen overigens door een wijziging in de wetgeving dit jaar meer vuurwerk in hun land importeren.

 1. Voetbalclub daagt Vosselaar uit: “Koop 5.000 spaghetti’s om club en lokale middenstand te steunen”
  Vosselaar

  Voetbal­club daagt Vosselaar uit: “Koop 5.000 spaghetti’s om club en lokale midden­stand te steunen”

  De inwoners van Vosselaar worden uitgedaagd om samen maar liefst 5.000 spaghetti’s te bestellen. De spaghetti-verkoop is een initiatief van KVV Vosselaar en de lokale middenstand. Opvallend: per spaghetti die je bestelt, krijg je er voor meer dan 100 euro aan waardebonnen bij lokale handelaars. “Een gezin dat vier spaghetti’s koopt, krijgt er dus voor meer dan 400 euro aan kortingsbonnen gratis bovenop”, zegt Marijn Van Nooten van KVV Vosselaar.
 2. Kempense huishoudhulpen schreeuwen om hulp: “Je moet gewoon aanvaarden dat je corona zal krijgen, anderen zal besmetten en dat er mensen zullen sterven”
  PREMIUM
  Kempen

  Kempense huishoud­hul­pen schreeuwen om hulp: “Je moet gewoon aanvaarden dat je corona zal krijgen, anderen zal besmetten en dat er mensen zullen sterven”

  Dat de horeca kreunt onder de coronacrisis horen we al maanden, maar uit de hoek van de huishoudhulpen bleef het opvallend stil. Tot nu. Drie Kempense huishoudhulpen getuigen over de onveilige werkomstandigheden, het gesjoemel met tijdelijke werkloosheid en het onbegrip van veel klanten. “Het is gewoon niet veilig”, vertelt huishoudhulp Joke Swaelen. “Klanten beseffen niet dat wij met heel veel mensen in contact komen.”
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen