De rijbaankussens op Ginhoven zijn weggenomen, maar ze worden vervangen.
Volledig scherm
De rijbaankussens op Ginhoven zijn weggenomen, maar ze worden vervangen. © Gemeente Baarle-Hertog

Rijbaankussens op Ginhoven worden vervangen

Baarle-HertogDe gemeente Baarle-Hertog heeft de rijbaankussens op Ginhoven laten verwijderen omdat ze een potentieel gevaar vormden. Ze zullen later dit jaar vervangen worden. 

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. VIDEO. Drie agenten gewond bij zoveelste vechtpartij in Turnhoutse uitgaansleven: “Verplicht sluitingsuur opnieuw op tafel”
  PREMIUM
  Turnhout

  VIDEO. Drie agenten gewond bij zoveelste vechtpar­tij in Turnhoutse uitgaansle­ven: “Verplicht sluitings­uur opnieuw op tafel”

  Burgemeester Paul Van Miert overweegt een sluitingsuur in te voeren voor horeca en fuifzalen. Aanleiding is een incident zondagochtend aan fuifzaal Futur. Drie agenten raakten gewond toen ze bekogeld werden met glazen flessen. Eén agent werd ook in de arm gebeten. “Het is telkens om 5 à 6 uur dat de situatie escaleert”, zegt Van Miert.