Het bedrijf Q-Lite uit Baarle-Hertog/Baarle-Nassau viel in de prijzen. Het maakt onder meer digitale snelheidsborden, maar ook tal van andere digitale ledschermen.
Volledig scherm
Het bedrijf Q-Lite uit Baarle-Hertog/Baarle-Nassau viel in de prijzen. Het maakt onder meer digitale snelheidsborden, maar ook tal van andere digitale ledschermen. © RV

Q-Lite in de prijzen voor digitale snelheidsborden waarbij voorbeeldige chauffeurs automatisch doneren aan het goede doel

Q-Lite, producent van led- en lcd-schermen, heeft de prijs van innovatief ondernemen van Voka in ontvangst mogen nemen. Het viel vooral in de prijzen voor zijn digitale snelheidsborden die goede bestuurders ook belonen.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. “Vlaamse overheid en organisaties spenderen al dertig jaar veel geld in de aankoop van natuur, maar op een volledig foute manier”
  PREMIUM

  “Vlaamse overheid en organisa­ties spenderen al dertig jaar veel geld in de aankoop van natuur, maar op een volledig foute manier”

  Het mestactieplan, het stikstofakkoord en de afbakening van de nationale parken. Er komt heel wat op de boeren af en velen zijn daar ongerust over. Meer dan tweehonderd boeren kwamen luisteren naar Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere (CD&V) en Jurgen Tack van belangenorganisatie European Landowners Organisation. Tack was heel duidelijk. “Politici die zeggen dat de uitbreiding van de natuurparken géén landbouwgrond of private grond zal kosten: dat is oneerlijk.”
  Baarle-Hertog
 1. Chauffeurs Oude Keerbergsebaan rijden 947 euro bij elkaar door snelheid te respecteren: “Geld wordt verder geïnvesteerd in verkeersveiligheid”

  Chauffeurs Oude Keerberg­sebaan rijden 947 euro bij elkaar door snelheid te respecte­ren: “Geld wordt verder geïnves­teerd in verkeers­vei­lig­heid”

  947,34 euro: zoveel bracht de Safety-safe, een systeem dat geld in een virtuele pot doet wanneer bestuurders zich houden aan de snelheidslimiet, op in de Oude Keerbergsebaan in Rijmenam (Bonheiden). Het lokaal bestuur stelde vandaag in het bijzijn van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) het resultaat voor van het project, dat een primeur is in ons land. “Dit lijkt me ook wel wat voor mijn eigen stad”, sprak de minister.