Dominique Mode is tijdelijk verhuisd naar het pand van de voormalige kledingwinkel Chintz in de Molenstraat
Volledig scherm
Dominique Mode is tijdelijk verhuisd naar het pand van de voormalige kledingwinkel Chintz in de Molenstraat © Facebook Chintz

Opnieuw bizarre situatie in Baarle: Nederlandse kledingwinkel opent 250 meter verderop om verplichte sluiting te omzeilen

Baarle-HertogHoewel in Nederland sinds woensdag alle niet-essentiële winkels verplicht gesloten zijn, kon Dominique Mode uit Baarle-Nassau na twee dagen alweer de deuren openen. De kledingwinkel verhuisde naar een leegstaand pand 250 meter verderop … in het Belgische Baarle-Hertog.

73 reacties

 • ivan DEJONGHE

  2 maanden geleden
  wij meten nu niks zeggen op die hollanders toen het anders om was zijn wij ook de grens over gegaan om daar inkopen enz te doen en op cafe te gaan en waren telkens overal heel welkom awel nu ist omgedraaid en heten wij de nederlanders welkom
 • Cor Dierckx

  2 maanden geleden
  Doe alle winkels dicht voor 2 maanden de mensen luisteren toch niet en stel de avondklok in om 22 uur of het is binnen 14 dagen niet meer te overzien.
 • jan swaenen

  2 maanden geleden
  Bizarre situatie? Neen, de mensen proberen alles om te overleven. Er gaan nog veel " bizarre" dingen gebeuren als het nog lang blijft duren. Mensen die elke maand financieel niets moeten missen, zal je niet horen. Ben zelf op pensioen, en zal de kleine zelfstandige zoveel mogelijk steunen.
 • Thierry Piette

  2 maanden geleden
  En de BTW die op Belgisch grondgebied wordt ontvangen, aan welke staatskas wordt die gestort? De Nederlandse of Belgische? Hebben zij een Belgisch BTW nummer? Zijn zij wel volledig in orde met de Dimona aangiftes? Hun zelfstandige bijdrage, naar waar gaat die?
 • Ber Meese

  2 maanden geleden
  toen in belgie alles dicht was was in maastricht 80 procent belgen die winkelden dus is het zelfde
 1. Klap je straks je laptop open in een echt kasteel? Kasteel Starrenhof wordt omgetoverd tot businesscenter (en er komt ook een sterrenrestaurant)
  PREMIUM
  Kapellen

  Klap je straks je laptop open in een echt kasteel? Kasteel Starrenhof wordt omgetoverd tot business­cen­ter (en er komt ook een sterrenres­tau­rant)

  Het 19de-eeuwse kasteel Starrenhof in Kapellen wordt binnenkort omgetoverd tot een businesscenter. De bijhorende kapel zal verbouwd worden tot uniek restaurant. In een later bijgebouwde kloostergebouw zal dan weer een winkel komen, een appartement en ook een deel van het restaurant. De initiatiefnemers zijn Daan Aerts uit Hoogstraten, Sven Vinck uit Schoten en Kurt Vandecasteele uit Wuustwezel. Wij konden alvast een kijkje nemen binnenin...
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras