De oude linde moest verdwijnen, maar nu is er op dezelfde plaats een nieuwe geplant.
Volledig scherm
De oude linde moest verdwijnen, maar nu is er op dezelfde plaats een nieuwe geplant. © RV/Lizzy van der Gracht

Linde met Mariakapelletje keert terug aan de randweg

Buurtbewoners van de Oordeelsestraat, de Heemkundekring Amalia van Solms en de Bijenhoudersverenigingen hebben donderdag samen een grote linde aangeplant op de hoek van de Oordeelsestraat en de Visweg. Op die plaats stond ooit een heel oude linde die moest verdwijnen voor de aanleg van de randweg.

 1. De coronacijfers in Baarle-Hertog van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Baar­le-Her­tog van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Baarle-Hertog minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 11. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Baarle-Hertog komt dat getal nu op 384 te liggen. Baarle-Hertog heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Normaal 500 bezoekers per jaar, maar nu blijft kersthuisje van Meer op slot: “Wel een beetje sfeer voor onszelf gemaakt, maar het gevoel is... anders”
  PREMIUM
  Meer

  Normaal 500 bezoekers per jaar, maar nu blijft kersthuis­je van Meer op slot: “Wel een beetje sfeer voor onszelf gemaakt, maar het gevoel is... anders”

  Hun kleine huisje aan de Lokbosstraat is aan de binnenkant weer helemaal omgetoverd in een kersthuis, maar toch is het wat minder dan andere jaren. Nancy en André zijn er het hart van in. “Normaal ontvangen we elk jaar 500 bezoekers of meer, maar dit jaar blijft de deur op slot. Doodjammer, maar willen en kunnen in deze tijd toch niemand ontvangen.” Tegen midden november beloven ze wel de buitenkant van de woning en die van de buren nog aan te pakken.