Onder meer dit kunstwerk is te zien tijdens de kunstenroute in Baarle-Hertog
Volledig scherm
Onder meer dit kunstwerk is te zien tijdens de kunstenroute in Baarle-Hertog © Toon Verheijen / CCBaarle

Kunstroute met 60 werken langs Zondereigen, Ulicoten en Baarle-centrum

Baarle-HertogWandelaars kunnen vanaf zondag 2 mei een unieke wandeling maken door het centrum van Baarle-Hertog, Zondereigen en Ulicoten. Onderweg zijn er 60 kunstwerken te bewonderen gemaakt door plaatselijke kunstenaars.

 1. “Als ik de kans had gekregen om hem neer te steken, had ik dat zeker gedaan”: Vrouw (44) riskeert voorwaardelijke straf voor poging tot doodslag
  PREMIUM
  Turnhout

  “Als ik de kans had gekregen om hem neer te steken, had ik dat zeker gedaan”: Vrouw (44) riskeert voorwaarde­lij­ke straf voor poging tot doodslag

  Een 44-jarige vrouw uit Turnhout moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor poging tot doodslag op haar (ex-)partner. Volgens haar advocaat sloegen de stoppen door toen ze van de man te horen kreeg dat ze haar boeltje moest pakken. Dat ze even voordien te veel gedronken had op een communiefeest, speelde ook mee volgens de raadsman.
 2. Boeren halen spandoeken boven op bruggen boven E34 en E19: “Met dit stikstofakkoord staat deur open voor minderwaardig voedsel”
  Kempen

  Boeren halen spandoeken boven op bruggen boven E34 en E19: “Met dit stikstofak­koord staat deur open voor minderwaar­dig voedsel”

  Honderden boeren hebben woensdagavond op verschillende bruggen van de E19 en de E34 in de provincie Antwerpen actie gevoerd. Enerzijds om hun collega’s in Nederland te steunen, maar anderzijds om ook de problematiek rond het stikstofdossier in België aan te kaarten. “Burgers wakker maken dat het stikstofakkoord niet leefbaar is voor ons”, klinkt het.