Jos Snoeijs en Carin Pemen van Café in Holland in Castelré.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Snoeijs en Carin Pemen van Café in Holland in Castelré. © Toon Verheijen

In Nederland moet ie, in België niet, maar hoe zit het met cafés en restaurants op de grens? “Elke dag opnieuw vragen onze ‘Belse’ klanten of ze gecontroleerd gaan worden”

Essen/Baarle-Hertog/HoogstratenNog één week en dan moeten we in Nederland op café of restaurant onze smartphone bovenhalen en laten zien dat we gevaccineerd zijn. Het zoveelste verschil tussen België en Nederland dat des te groter wordt als je in de grensstreek woont. We trokken naar Nispen (Roosendaal) bij Essen en naar Castelré (Baarle-Nassau) op de grens met Hoogstraten. De Vlaming ligt er daar niet wakker van. De kroegbaas daarentegen...

  1. Erfgoeddepot Noorderkempen toont voor het eerst archeologische vondsten aan grote publiek: “Al deze objecten tonen aan dat de ‘stille Kempen’ helemaal niet zo stil waren”
    Turnhout

    Erfgoedde­pot Noorderkem­pen toont voor het eerst archeologi­sche vondsten aan grote publiek: “Al deze objecten tonen aan dat de ‘stille Kempen’ helemaal niet zo stil waren”

    Voor de Archeologiedagen op zaterdag 9 en zondag 10 oktober zal het Erfgoeddepot Noorderkempen voor de allereerste keer zijn deuren open zwaaien. Het depot in het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout huisvest de archeologische vondsten van maar liefst elf gemeenten en gunt ons een blik in het Kempische verleden. “Het verleden kan ons zo veel leren. Dankzij het depot kunnen we deze waardevolle vondsten op een correcte manier bewaren voor de toekomst”, zegt intergemeentelijk archeoloog Jef Van Doninck.