Het nieuwe biermekka ligt in Baarle-Hertog: nieuwe Prik & Tik pakt uit met gamma van 3.000 bieren
Bierliefhebbers uit de Kempen weten waar ze vanaf woensdag moeten zijn. De gloednieuwe vestiging van Prik & Tik pakt in Baarle-Hertog uit met een gamma van niet minder dan 3.000 (speciaal)bieren. “We zijn hiermee redelijk uniek. Zelfs heel kleine brouwerijen krijgen bij ons een plaats”, vertelt winkelverantwoordelijke Eddy Van der Flaas.
Delen per e-mail
Het Belgische bierlandschap en bij uitbreiding dat van de hele wereld is enorm groot en telt ongetwijfeld meer dan 3.000 bieren, maar een drankhandel die uitpakt met dat aantal bieren is in de ruime regio ongezien. “We kiezen er bewust voor om met dat heel uitgebreide aanbod te starten. We willen net iets anders aanbieden dan de anderen”, vertelt winkelverantwoordelijke Eddy van der Flaas. “Heel wat brouwerijen leveren uiteraard zelf hun bieren aan, maar we rijden ook veel rond om in de heel kleine brouwerijen bieren te gaan ophalen. Het is een win-win: hun bieren winnen aan bekendheid en wij kunnen iets aanbieden dat nog niet echt bekend is.”
We rijden ook rond om bieren te gaan halen bij heel kleine brouwerijen. Zo kunnen we echt dingen aanbieden die je nergens anders vindt
Nieuwe wereld
Voor Eddy zelf is de bierwereld niet helemaal nieuw. Hij baatte zeventien jaar lang café De ‘s Tapperij uit in het centrum van Baarle. “Maar toch gaat ook voor mij een hele nieuwe wereld open”, lacht Eddy. “Ik denk dat ik de komende weken regelmatig eens wat onbekende biertjes mee naar huis ga nemen om te proeven. Door hier de voorbije dagen samen met de collega’s alle bieren in de rekken te zetten, ben ik dingen tegengekomen waar ik nog nooit van gehoord had. De bierwereld is ook constant in verandering. Er komen heel dikwijls nieuwe dingen bij en bijna elke brouwerij probeert ook wel te experimenteren met bieren op whiskyvaten en dergelijke. Vroeger had ik alles wel eens geproefd wat er in het café geschonken werd. Dat is hier natuurlijk niet het geval. Dat zal nog wel een paar jaar duren (lacht).
Proeverijen
Het aanbod is niet alleen indrukwekkend, het oogt ook enorm. Enkele rekken met verschillende soorten geuze, alle trappisten, tientallen bieren op blik en fors aanbod champagnebieren. “Het leuke is dat je samen met klanten op zoek kan gaan naar iets nieuw. Iets wat ze absoluut nog niet kennen. We kiezen er bewust voor om de bieren niet per soort te groeperen, maar per brouwer. Dat maakt het voor de klant ook leuker. Door de winkel wandelen moet een beetje het gevoel geven om een reis rond de bierwereld te maken. We gaan ook regelmatig proeverijen organiseren, al is het niet de bedoeling om uren aan de tap te komen hangen (lacht).” De nieuwe winkel zal ook op zondag open zijn. “Dat moet onze hoogdag worden. Dan is hier in Baarle alles open. Het voordeel is dat we net buiten het centrum zitten en een grote parking kunnen aanbieden. Baarle was al gekend om zijn vuurwerktoerisme. Hopelijk komt daar nu ook het biertoerisme bij.”
Naast het enorme aanbod bier, blijven uiteraard ook de waters, fruitsappen, frisdranken, wijnen en sterke dranken in de rekken staan. Net als een groot aanbod bierglazen en tabak. De nieuwe Prik & Tik is van ondernemer Bjorn Geysen die ook al in Arendonk en Wuustwezel een Prik & Tik heeft. De nieuwe winkel in Baarle ligt aan de Chaamseweg.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Koken op inductie: dit zijn de troeven (en de kostprijs)
Meer dan de helft van de verkochte kookplaten zijn inductievuren. Een gasvuur is dus voor velen niet langer de beste optie om te koken. Vanwaar die verschuiving? En wat zijn de grootste troeven van inductie? Bouwsite Livios maakt je wegwijs. -
PREMIUMKapellen
Klap je straks je laptop open in een echt kasteel? Kasteel Starrenhof wordt omgetoverd tot businesscenter (en er komt ook een sterrenrestaurant)
Het 19de-eeuwse kasteel Starrenhof in Kapellen wordt binnenkort omgetoverd tot een businesscenter. De bijhorende kapel zal verbouwd worden tot uniek restaurant. In een later bijgebouwde kloostergebouw zal dan weer een winkel komen, een appartement en ook een deel van het restaurant. De initiatiefnemers zijn Daan Aerts uit Hoogstraten, Sven Vinck uit Schoten en Kurt Vandecasteele uit Wuustwezel. Wij konden alvast een kijkje nemen binnenin... -
Ravels
Ravels digitaliseert gemeentelijke cadeaucheque
De gemeente Ravels heeft haar gemeentelijke cadeaucheques gedigitaliseerd. De cadeaucheques zijn daardoor voortaan niet alleen te koop in het gemeentehuis, maar ook via een webshop. -
-
Turnhout
Voorwaardelijke celstraf voor kopstoten tijdens feestje
De 24-jarige Turnhoutenaar A.J. is tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden veroordeeld voor agressie. Tijdens een feestje in zijn woning deelde hij kopstoten en vuistslagen uit aan vrienden. -
PREMIUMTurnhout
Madelon straalt weer in volle glorie: “Maar mysterie rond zwaard blijft duren”
De Madelon in Turnhout is in ere hersteld. Het oorlogsmonument op het Zegeplein bevond zich in slechte staat. De Madelon werd nochtans twintig jaar geleden al gerestaureerd, maar die restauratie werd toen niet goed uitgevoerd. Het monument is nu helemaal klaar voor de honderdste verjaardag in 2022. Wel jammer: het mysterie van het oorspronkelijke zwaard blijft duren. -
HLN Drive
Test Ford Puma ST: sportieve gezinsvriend
In de jaren 90 was de Ford Puma een knapgelijnde coupé, de tand des tijds zorgde er echter voor dat het model het nu wat hoger van de grond zoekt. Toch valt er nog altijd flink wat lol te trappen met de Puma, vooral in zijn sportievere ST-uitvoering. HLN Drive deed de test. -
Hoogstraten
Oktoberfest Noorderkempen breidt uit met extra dag: “Desnoods spreiden we het feest over twee weekends”
Leg die lederhosen en de dirndls maar klaar, want het grootste Oktoberfest van Vlaanderen, Oktoberfest Noorderkempen, pakt uit met een extra avond. De zaterdagavond is al uitverkocht en de 2.500 tickets voor de vrijdagavond zijn vanaf nu vrijdag 18 uur te koop. “Uiteraard houden we er rekening mee dat corona nog roet in het eten kan gooien, maar ik denk dat iedereen er naar snakt om éindelijk nog eens goed te feesten", zegt organisator Nick Jorissen.
0 reacties