Volledig scherm
© ANP

Dan toch geen nationaal verbod op vuurwerkverkoop: handelaars begrijpen het allemaal niet meer

Baarle-HertogDe federale overheid vaardigde eind november een nationaal vuurwerkverbod uit dat ook de verkoop aan banden zou leggen, maar dat komt er – verrassend genoeg – niet. Mogelijk kan de provincie nog een verbod opleggen, maar dan begint de tijd toch wel te dringen. “Net omdat de overheid er zo lang over doet om te beslissen, kunnen we ons personeel ook niet op economische werkloosheid zetten”, klinkt het bij vuurwerkverkopers. De provincie laat echter weten dat het haar bevoegdheid niet is om een verbod op de verkoop op te leggen.

52 reacties

 • willy cornille

  3 weken geleden
  Zo kennen we Belgie toch weer, verkopen mag maar particulier bezit is verboden.
 • Yves Van Rossem

  4 weken geleden
  Kafka op z'n best! Zo kennen we het hier. Zelfs een gewone beslissing nemen lukt niet meer in ons onbestuurbaar landje.
 • Dirk Claessens

  4 weken geleden
  Jan Vannuffelen Van mij mogen ze alle cafe's sluiten, zorgen ook alleen maar voor miserie en overlast. En wat die overlast voor dieren aangaat, er sterven veel meer dieren door 't verkeer dus schaffen we dat best ook af. Ik heb altijd honden, katten en paarden gehad en nooit problemen gehad door vuurwerk. Laat de mensen en vooral de jeugd toch nog een beetje plezier, wel op een veilige manier voor mens en dier.
 • dretie munkies

  1 maand geleden
  Gewoon verbieden voor altijd !
 • Rolande Vogt

  1 maand geleden
  Te stom om waar te zijn
 1. Op huizenjacht in... Kalmthout: “Deze gemeente heeft alles te bieden: natuur, gezelligheid, openbaar vervoer en veel open ruimte”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Op huizen­jacht in... Kalmthout: “Deze gemeente heeft alles te bieden: natuur, gezellig­heid, openbaar vervoer en veel open ruimte”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week in Antwerpen: Kalmthout, een oase van groen met hét natuurgebied van Vlaanderen als ideale uitlaatklep voor liefhebbers van de natuur. Wij hadden een gesprek met Nerena Ruinemans van Claessens Makelaars.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis