Het containerpark van Baarle blijft wél gesloten.
Volledig scherm
Het containerpark van Baarle blijft wél gesloten. © RV

Containerpark Baarle-Hertog blijft gesloten

In alle Vlaamse gemeenten gaat op 7 april het containerpark weer open onder strikte voorwaarden, maar in Baarle-Hertog zal de milieustraat gesloten blijven.

 1. Baarle-Hertog neemt voorlopig geen extra maatregelen naar aanleiding van lockdown in Nederland: “Hier gelden ook al strenge maatregelen”
  Baarle-Hertog

  Baar­le-Her­tog neemt voorlopig geen extra maatrege­len naar aanleiding van lockdown in Nederland: “Hier gelden ook al strenge maatrege­len”

  Overal mondmaskers, de horecazaken dicht en winkels mogen na 20 uur niet meer open blijven. Dat is de beslissing die de Nederlandse regering dinsdagavond heeft genomen in de strijd tegen het indijken van de stijgende coronacijfers. In de enclavegemeente Baarle-Hertog, waar de landsgrens kriskras door het dorp loopt, nemen ze voorlopig geen extra maatregelen. “Bij ons gelden ook al strenge maatregelen”, klinkt het voorlopig bij burgemeester Frans De Bont (Forum+).
 2. Veroordeelde man wordt betrapt met verboden wapen
  Turnhout

  Veroordeel­de man wordt betrapt met verboden wapen

  De 29-jarige N.V. uit Turnhout moest zich maandag verantwoorden voor de correctionele rechtbank. De man werd in december 2018 betrapt met een verboden wapen. De man stond op dat moment onder voorwaarden na een eerdere veroordeling. Toch werd hij betrapt met een stroomstootwapen. “Zo’n waren is gemakkelijk te verkrijgen. Hij heeft er niet bij stil gestaan”, zegt advocaat Peter Janssens. De rechtbank beslist op 16 november over de straf.
 1. Lockdown in Nederland verontrust Hoogstraten voorlopig niet: “Maar laat ons alsjeblieft de grenzen niet meer sluiten én geen kakafonie aan regels”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Lockdown in Nederland verontrust Hoogstra­ten voorlopig niet: “Maar laat ons alsje­blieft de grenzen niet meer sluiten én geen kakafonie aan regels”

  Overal mondmaskers, de horecazaken dicht en winkels mogen na 20 uur niet meer open zijn. Dat is de beslissing die de Nederlandse regering dinsdagavond heeft genomen in de strijd tegen het indijken van de stijgende coronacijfers. In Hoogstraten vrezen ze niet meteen een stormloop op de horeca, maar burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leef) heeft wel begrip voor de maatregelen. In de Kempen leeft wel het idee: deze week komen er nog strengere maatregelen, maar de grenzen mogen niet meer dicht.