Op amper een meter van de landsgrens met België genieten de mensen volop van een horecabezoek
Volledig scherm
PREMIUM
Op amper een meter van de landsgrens met België genieten de mensen volop van een horecabezoek © Peter Vanderveken

Cafés in Baarle-Nassau, op één meter van de Belgische grens, zijn wel gewoon open

In het Nederlandse Baarle-Nassau, dat samen met het Belgische Baarle-Hertog de enclavegemeente Baarle vormt, kan men nog volop van een café of restaurantbezoek genieten. Ook de winkels zijn er nog open, terwijl de handelspanden enkele tientallen meters verder in belgië allemaal de deuren dicht houden door het coronavirus. Van een bizar Belgisch-Nederlands dorp gesproken!

 1. Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek
  PREMIUM
  Merksplas

  Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek

  Het zit de organisatie van de cyclocross in Merksplas echt niet mee. Nadat storm Ciara begin dit jaar al de allereerste editie op de Kolonie in het water deed vallen, is het nu corona dat voor een serieuze opdoffer zorgt. Er zal op 21 november wel gekoerst worden, maar dan zonder publiek en zonder vips. “We moesten aan de veiligheid denken en nog eens een zwaar financieel risico nemen zouden we niet overleven”, zegt Marc Van Gestel van de Hoogstraatse Spurters.
 2. Normaal 500 bezoekers per jaar, maar nu blijft kersthuisje van Meer op slot: “Wel een beetje sfeer voor onszelf gemaakt, maar het gevoel is... anders”
  PREMIUM
  Meer

  Normaal 500 bezoekers per jaar, maar nu blijft kersthuis­je van Meer op slot: “Wel een beetje sfeer voor onszelf gemaakt, maar het gevoel is... anders”

  Hun kleine huisje aan de Lokbosstraat is aan de binnenkant weer helemaal omgetoverd in een kersthuis, maar toch is het wat minder dan andere jaren. Nancy en André zijn er het hart van in. “Normaal ontvangen we elk jaar 500 bezoekers of meer, maar dit jaar blijft de deur op slot. Doodjammer, maar willen en kunnen in deze tijd toch niemand ontvangen.” Tegen midden november beloven ze wel de buitenkant van de woning en die van de buren nog aan te pakken.