Burgemeester Frans De Bont was de eerste om voor grenscontroles te pleiten.
Volledig scherm
Burgemeester Frans De Bont was de eerste om voor grenscontroles te pleiten. © Peter Vanderveken

Burgemeester grensgemeente Baarle-Hertog schrijft open brief: “Als het moet, laat ik het aantal grensovergangen beperken”

Burgemeester Frans De Bont (Forum+) van enclavegemeente Baarle-Hertog is bezorgd. “Onze gemeente blijft blijkbaar mensen aantrekken die het niet zo nauw nemen met de regels. Ik zal de politie nauwgezet laten controleren. Als het moet laat ik het aantal grensovergangen beperken.” Lees hier de bezorgde open brief van de Baarlese burgervader. De politie gaat ondertussen effectief controles uitvoeren.

 1. Baarle: twee gemeenten, twee landen, maar één plan op vlak van mobiliteit. Het nieuwe mobiliteitsplan Baarle doorgelicht in tien stappen
  PREMIUM
  Baarle-Hertog/Baarle-Nassau

  Baarle: twee gemeenten, twee landen, maar één plan op vlak van mobiliteit. Het nieuwe mobili­teits­plan Baarle doorge­licht in tien stappen

  De enclavegemeente Baarle-Hertog/Baarle-Nassau heeft een pittoresk centrum dat op en top gezelligheid kan uitstralen, maar die – zoals ooit een Nederlandse afgevaardigde van de provincie Brabant het noemde – verrekte S-bocht en de vele vrachtwagens deden de leefbaarheid fel verminderen. Met een nieuw mobiliteitsplan over de grenzen heen, willen de beide Baarles voluit voor een nieuw Baarle gaan. Fietsstraten, landbouwverkeer, vrachtwagens en eenrichtingsverkeer. De hete hangijzers in het kleinste maar gezelligste dorp van de Kempen. En Nederland. Het verschil ook in één dorp, twee landen, twee wetgevingen.
 2. Heilig Graf start unieke opleiding om jongeren klaar te stomen voor job in veiligheidssector
  PREMIUM
  Turnhout

  Heilig Graf start unieke opleiding om jongeren klaar te stomen voor job in veilig­heids­sec­tor

  Het Heilig Graf in Turnhout pakt vanaf volgend schooljaar uit met een unieke opleiding. Als enige school in de Kempen biedt het de richting ‘Defensie en Veiligheid’ aan in de derde graad van het secundair onderwijs. “Deze opleiding biedt een antwoord op de groeiende vraag naar gemotiveerde kandidaten bij Defensie, de bewakingssector, brandweer, gevangenissen en politie.”
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen