De ‘ramadag’ is enkel voor wie wil/mag.
Volledig scherm
De ‘ramadag’ is enkel voor wie wil/mag. © Kos

West-Vlaams schooltje houdt ‘ramadag’, reacties blijven niet uit

Er is heisa op Facebook over een initiatief van een basisschool in Outrijve, waar nu vrijdag een ‘ramadag’ wordt gehouden. Een inleefdag om leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar te laten ervaren wat het betekent om als moslim tijdens de ramadan niet te eten en drinken van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

142 reacties

 • Ramazan Kazankaya

  2 jaar geleden
  Er staat dat de idee van de leerlingen waaren en ze hoeven het niet te doen en als ze het vrijwilg willen meedoen gaat de school de leerlingen in het oog houden de nogmaals niet het idee van school maar leerlingen
 • therese vanneste

  2 jaar geleden
  Schandalig en niet -democratisch.Waar eindigt dit ?Zie massale reactie van het volk bij de verkiezingen .En dan valt het establishment uit de lucht...
 • Moehmena Rahous

  2 jaar geleden
  Orgniseer In West-Vlaanderen op school een 'zwinnetjesdag' voor de kindjes : frietjes met balletjes in tomatensaus. Lekker en authentiek Vlaams !
 • chris delanghe

  2 jaar geleden
  Pure indoctrinatie. Stoppen met scholen vet te mestten met belastingsgeld.
 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  @Mohamed Talbioui, VB'ers, zoals ik, die zich inzetten om de islam te bestrijden, kennen de Koran inderdaad beter dan de doorsnee islamiet. Het is zoals bij de meeste katholieken die de Bijbel ook nooit (helemaal) gelezen hebben (wat een inspanning vraagt). Wie toch iets over de Koran wil weten, zoek op: Kanttekeningen en aanmerkingen bij de Koran
 1. Ondernemers leven al bijna jaar in grote onzekerheid door coronacrisis: “Het is hard, maar opgeven staat niet in ons woordenboek”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Onderne­mers leven al bijna jaar in grote onzeker­heid door coronacri­sis: “Het is hard, maar opgeven staat niet in ons woorden­boek”

  De coronacrisis sleept nu al bijna een jaar aan en voor veel ondernemers begint dat zwaar door te wegen. Niet alleen op financieel vlak, maar ook mentaal. En hoewel iedereen nood heeft om opnieuw aan de slag te kunnen, blijft perspectief uit. “Het is echt incasseren en het is niet zo simpel om mij telkens opnieuw op te laden. Maar opgeven? Nooit, dat staat niet in mijn woordenboek.”
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"