Langs de Oudenaardsesteenweg in Kerkhove kwam Luc Delobelle uit Moen om het leven bij een ongeval. Zijn Ford C-Max werd in de flank gegrepen door de Audi RS4 van Guiseppe L.
Volledig scherm
Langs de Oudenaardsesteenweg in Kerkhove kwam Luc Delobelle uit Moen om het leven bij een ongeval. Zijn Ford C-Max werd in de flank gegrepen door de Audi RS4 van Guiseppe L. © Lieven Samyn

Te snelle automobilist vraagt vrijspraak na dodelijk ongeval langs gewestweg

Bijna drie jaar nadat een 31-jarige automobilist uit Zwevegem in Kerkhove (Avelgem) met zijn Audi RS4 betrokken was bij een ongeval die het leven kostte aan Luc Delobelle (60) uit Moen (Zwevegem) vroeg zijn advocaat dinsdag voor de politierechtbank de vrijspraak. “Wij denken toch dat hij een zekere verantwoordelijkheid draagt omdat hij veel te snel reed”, vinden weduwe Linda en dochter Petra.

 1. Politie Ronse nodig, maar niet dringend? Eerst een afspraak maken
  Ronse

  Politie Ronse nodig, maar niet dringend? Eerst een afspraak maken

  Wie de politie van Ronse nodige heeft, kan daarvoor niet langer zomaar het politiecommissariaat naar binnen stappen: vanaf volgende week heb je daarvoor een afspraak nodig. “Natuurlijk geldt dit alleen voor niet-dringende zaken, maar het grote voordeel is dat er geen rij wachtenden meer zal staan en wij mensen sneller en ook beter voorbereid kunnen helpen”, motiveert Patrick Boel, chef van de politiezone de invoering van het afsprakensysteem.
 2. Westtoer bundelt wandeltips voor alle 64 West-Vlaamse steden en gemeenten: “Onze provincie telt bijna 2.200 kilometer aan wandelwegen”
  West-Vlaanderen

  Westtoer bundelt wandeltips voor alle 64 West-Vlaam­se steden en gemeenten: “Onze provincie telt bijna 2.200 kilometer aan wandelwe­gen”

  Het provinciebedrijf Westtoer geeft West-Vlamingen tips om in hun buurt of in hun provincie gezond op stap te gaan. “In deze tijden krijgt het woord ‘buiten’ een extra dimensie. Wandelen is gezond, helpt om te ontspannen en biedt een vakantiegevoel”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. Het initiatief mikt ook op gezinnen met kinderen die in hun regio unieke plekken kunnen ontdekken.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is