De industriële activiteit op de site Pattyne-Duprez wordt op termijn stopgezet.
Volledig scherm
De industriële activiteit op de site Pattyne-Duprez wordt op termijn stopgezet. © Google Maps

Stukje industrie in Scheldemeersen verdwijnt

De huidige industriële activiteit op de site Pattyne-Duprez in de Meersstraat in Avelgem wordt op termijn stopgezet. Een aanvraag tot bouwvergunning is na overleg met de gebroeders Pattyne-Duprez weer stopgezet. “Het stukje industrie ligt pal in het natuurgebied Scheldemeersen en hoort daar niet thuis”, vertelt burgemeester Lut Deseyn (Gemeentebelangen).

 1. Op deze plaatsen in Groot-Kortrijk fietst u liever niet, volgens onze lezers: “Rekkemsestraat in Marke al jaren pijnpunt”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Op deze plaatsen in Groot-Kort­rijk fietst u liever niet, volgens onze lezers: “Rekkemse­straat in Marke al jaren pijnpunt”

  Kortrijk is de beste fietsstad van Vlaanderen in 2020. Die titel kende de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) recent toe. Maar is Kortrijk wel echt een lichtend voorbeeld als het op verkeersveiligheid van fietsers aankomt? We vroegen het aan jullie, onze lezers, en haalden verhaal bij het stadsbestuur. “Werken aan verkeersveiligheid kent nooit een eindpunt”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (sp.a). Ontdek de pijnpunten en plannen rond fietsen in Kortrijk, in het volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.
 2. Tsunami dreigt: voor het eerst ruim 1.000 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen, in een week tijd
  Zuid-West-Vlaanderen

  Tsunami dreigt: voor het eerst ruim 1.000 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen, in een week tijd

  Komt er zoals in Luik ook in Zuid-West-Vlaanderen een coronatsunami op ons af? De nieuwste weekcijfers van dinsdag 13 tot en met maandag 19 oktober zijn sowieso bijzonder alarmerend, want de kaap van duizend positieve testen in een week tijd wordt voor het eerst gerond. Sinds de eigen metingen eind juli aanvatten. Het zijn er 1.093, om precies te zijn. Alle steden en gemeenten in die regio scoren ronduit slecht. Vooral in Menen blijft de toestand verder escaleren.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement