Een zilveren ketting en kruis van de Heilige Maurus werd uit de kerk van Elsegem gestolen.
Volledig scherm
Een zilveren ketting en kruis van de Heilige Maurus werd uit de kerk van Elsegem gestolen. © RV

Roemeense kerk- en offerblokdieven moeten boete en schadevergoeding betalen

Moen/Avelgem/ElsegemTwee Roemenen die offerblok- en kerkdiefstallen in Moen (Zwevegem), Avelgem en Elsegem (Wortegem-Petegem) pleegden, moeten van de rechter in Kortrijk boetes van 400 tot 800 euro en ruim 2.000 euro schadevergoeding betalen. In Elsegem gingen ze met een waardevolle zilveren ketting en het kruis van de heilige Maurus uit 1775 aan de haal.

  1. Miss Grace Benelux finaliste Valentine herdenkt aan kanker overleden Steffie (9) met snoepjesverkoop voor Think Pink: “We vergeten haar nooit”
    PREMIUM
    Heule/Gullegem/Kortrijk

    Miss Grace Benelux finaliste Valentine herdenkt aan kanker overleden Steffie (9) met snoepjes­ver­koop voor Think Pink: “We vergeten haar nooit”

    Op 28 maart 2015 overleed Steffie Vermaut (9) uit Heule aan de gevolgen van kanker. “Zo jong een vriendin verliezen, het blijft voor altijd in ons hoofd hangen”, zegt Valentine Besard (16) uit Gullegem. De Miss Grace Benelux finaliste verkoopt nu zakjes snoep, ook om Steffie te herdenken. De opbrengst gaat integraal naar borstkankerorganisatie Think Pink.