Ivo Beunens en Annie Sobry hebben een bos van 6.000 vierkante meter laten planten op zijn privé-terrein in de Kaphoekstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Ivo Beunens en Annie Sobry hebben een bos van 6.000 vierkante meter laten planten op zijn privé-terrein in de Kaphoekstraat. © Maxime Petit

Plant eens 1.000 bomen... Ivo en Annie kopen landbouwgrond om er een bos van te maken

AvelgemLangs de Kaphoekstraat in Avelgem verrijst momenteel een bos van 6.000 vierkante meter. Buurtbewoner Ivo Beunens kocht het stuk landbouwgrond enkele jaren geleden om het een nieuwe bestemming als natuurgebiedje te geven. “We moeten niet wachten tot de overheid het doet. Iedereen kan zijn steentje bijdragen voor het klimaat”, vindt hij.

 1. Vives lanceert met Autotechnologie en Voertuigtechnieken nieuwe opleidingen in afstandsonderwijs, sector schreeuwt om extra werkkrachten
  Kortrijk

  Vives lanceert met Autotechno­lo­gie en Voertuig­tech­nie­ken nieuwe opleidin­gen in afstandson­der­wijs, sector schreeuwt om extra werkkrach­ten

  De hogeschool Vives lanceert vanaf het academiejaar 2021-2022 twee nieuwe praktijkgerichte opleidingen in haar aanbod afstandsonderwijs in Kortrijk. Dat zijn de bachelor Autotechnologie en de graduaat Voertuigtechnieken. Ze richten zich vooral op werknemers die een nieuwe uitdaging zoeken of zich verder willen specialiseren. Want de sector schreeuwt om extra werkkrachten.
 2. Inleefweek rond armoede komt stevig binnen bij deelnemers: “Continu aan het rekenen, en dan hebben we het nog niet over het sociaal isolement en de discriminatie”
  Ronse

  Inleefweek rond armoede komt stevig binnen bij deelnemers: “Continu aan het rekenen, en dan hebben we het nog niet over het sociaal isolement en de discrimina­tie”

  Dertien Ronsenaars hebben een week lang geleefd van een budget van 60 euro per volwassene en 20 euro per kind in het gezin. Ze deden dat in het kader van een inleefweek rond armoede om zo zelf te ondervinden met welke moeilijkheden Ronsenaars in armoede te maken krijgen. “Het was confronterend en stresserend, maar ook leerrijk.”
 3. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len