Jeroen Vandewynckele bij de Pizza-Matic in Avelgem.
Volledig scherm
Jeroen Vandewynckele bij de Pizza-Matic in Avelgem. © Pieterjan Neirynck

Ook pizza haal je gewoon uit de muur: drie vrienden plaatsten al zes automaten in de regio

Waregem/Kortrijk/AvelgemWie regelmatig door de Leiestreek rijdt, heeft er vast en zeker al eens eentje gezien. Sinds april vorig jaar zijn de pizza-automaten van Pizza-Matic aan een ware opmars bezig. Ondertussen staan er al exemplaren in Avelgem, Bellegem, Kortrijk en Waregem. “En binnenkort trekken we ook naar Ieper en de Westhoek”, vertelt Jeroen Vandewyckele.

 1. Videoreportage vertelt verhaal van vier ondernemers die mentaal lijden door coronacrisis: “Help zelfstandigen in nood”
  Kortrijk/Kuurne

  Videorepor­ta­ge vertelt verhaal van vier onderne­mers die mentaal lijden door coronacri­sis: “Help zelfstandi­gen in nood”

  De coronacrisis duurt al bijna een jaar. Toch zitten veel ondernemers nog steeds zonder perspectief en weten ze vaak nog altijd niet wanneer ze aan de slag kunnen. Ook financieel en mentaal is het erg zwaar. Vrijdag brachten we het verhaal van vier van hen: Kenneth Deryckere van ijsbaan De Piste, Dieter De Clercq van Café 56, Split en Siba Events, Stephanie Strobbe van Barot Events en Mathieu Santy uit Kuurne, deejay en zaakvoerder van Mastr.be. Daar is nu ook een videoreportage over gemaakt. Vlaams N-VA-parlementairen Axel Ronse en Maaike De Vreese doen nog eens een warme oproep om ondernemers vrijwillig te helpen, via de vereniging Dyzo. Alle info over Dyzo, het anker voor zelfstandigen in moeilijkheden, staat op www.dyzo.be.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"