De voetpaden en bermen van de Molenstraat en Beiaarddreef in Avelgem worden aangepakt.
Volledig scherm
De voetpaden en bermen van de Molenstraat en Beiaarddreef in Avelgem worden aangepakt. © Google Maps

Molenstraat en Beiaarddreef krijgen nieuwe bermen en voetpaden

avelgemDe voetpaden en bermen van de Molenstraat en Beiaarddreef in Avelgem worden aangepakt. 

 1. Justitie zoekt gevangenispersoneel op festival Alcatraz: “Metalfans hebben doorgaans juist profiel, ze willen bijdragen aan betere samenleving”
  Play
  kortrijk

  Justitie zoekt gevangenis­per­so­neel op festival Alcatraz: “Metalfans hebben doorgaans juist profiel, ze willen bijdragen aan betere samenle­ving”

  Opvallende aanwezige op de festivalweide van metalfestival Alcatraz komend weekend: de overheidsdienst Justitie gaat er op zoek naar nieuwe medewerkers voor in de gevangenissen en detentiehuizen. Dat Justitie met de campagne ‘aan de bak in de bak’ juist dáár neerstrijkt, met een knipoog naar de vroegere zwaar beveiligde gevangenis Alcatraz in San Francisco, is geen toeval.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 1. Negen nieuwe fietshelden leren kinderen vaardigheden in het verkeer
  Kortrijk

  Negen nieuwe fietshel­den leren kinderen vaardighe­den in het verkeer

  Negen nieuwe bewegwijzerde educatieve routes in Groot-Kortrijk helpen de jeugd op een leuke manier bij het leren van vaardigheden om zich veilig door het verkeer te begeven. “Kinderen leren door de heldenroutes allerlei verkeerssituaties kennen. Ik nodig alle scholen uit om hier aan mee te werken. Hoe meer scholen deelnemen, hoe meer fietsers er straks veilig en zelfstandig op weg kunnen”, zegt schepen van Kortrijk Fietst Axel Weydts (Vooruit).