.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Henk Deleu

Met waterkanon ten strijde tegen technobeats: West-Vlaamse gemeente wil illegale feesten aan kasteel stoppen

Het gemeentebestuur van Avelgem en de gerant van het kasteel van Bossuit liggen op ramkoers. De federale politie trok zondag met het waterkanon naar het domein om een pompende technofuif het zwijgen op te leggen. “Het moet gedaan zijn met het organiseren van evenementen waar geen vergunningen voor zijn uitgereikt”, zegt de burgemeester. “Als we niets mogen organiseren, is er geen geld en zal het kasteel compleet verloederen”, waarschuwt de tegenpartij.

23 reacties

 • Lieven Cosijns

  1 maand geleden
  Deze Patrick Lesage zat voordien in een ander kasteel waar ze hem buiten hebben gebonjourd vanwege enorme rariteiten. Nu heeft hij door allerlei leugens en meineed de vorige bewoners kunnen buiten krijgen met allerlei loze beloftes en leugens en de politie ziet gewoon alles door de vingers. Hij woont er nu volledig gratis en er gebeuren eveneens nog heel wat rariteiten. Benieuwd of de Burgemeester gelijk zal krijgen van de rechtbank. 80% subsidies bekomen en nog niks gerestaureerd
 • Ronny Cypers

  2 maanden geleden
  Burgemeester heeft groot gelijk. Als je geen kasteel kunt onderhouden moet je maar geen kasteel kopen en anders verkopen. Mensen denken tegenwoordig dat ze maar alles mogen wat ze willen.
 • philippe quinart

  2 maanden geleden
  Top van deze burgemeester. Tegenwoordig moet iedereen maar akkoord gaan met overlast omdat het geldgewin voorrang heeft. Om een woning te bouwen kunnen buren hun bezwaren kenbaar maken maar om een festival te organiseren telt de mening van deuren niet.
 • Chris Vlaeminckx

  2 maanden geleden
  De wereld wordt met de dag triestiger...
 • Erik De Smet

  2 maanden geleden
  Ach, iedereen heeft tegenwoordig wel erg snel last van iets. Vroeger had je discotheken maar met de huidige strenge normen, krijg je nergens meer een vergunning. Ik ben alvast blij dat ik mijn jeugd niet heb moeten doorbrengen in deze afgestompte digitale maatschappij.
 1. Antwerpse Boerentoren krijgt West-Vlaamse touch: “No-nonsense en toch vernieuwend, een beetje zoals we zelf zijn”
  PREMIUM
  Waregem/Anzegem

  Antwerpse Boerento­ren krijgt West-Vlaam­se touch: “No-nonsense en toch vernieu­wend, een beetje zoals we zelf zijn”

  De nieuwe Boerentoren in Antwerpen wordt een vleugje West-Vlaams. Projectontwikkelaar ION uit Waregem mag er samen met Fernard Huts - eigenaar van Katoen Natie - een vernieuwende cultuurtoren van maken. Het gaat hard voor Davy Demuynck (42) en zijn co-ceo Kristof Vanfleteren (42). In amper elf jaar hebben ze een grote naam verworven in de projectontwikkeling, maar als het erop aan komt, zijn ze vooral nog the guy nextdoor. “Voetjes op de grond en normaal doen. Dat is de sleutel”, vindt Demuynck.