Drugs rond voeren was voor de jongeman een poging om zijn gokschulden snel af te betalen.
Volledig scherm
Drugs rond voeren was voor de jongeman een poging om zijn gokschulden snel af te betalen. © rr

‘Loopjongen’ met cocaïne onder zadel bromfiets mag na half jaar cel verlaten

Avelgem/KortrijkOngeveer een half jaar na zijn arrestatie in Kortrijk mag een 19-jarige jongeman uit Avelgem de cel verlaten. De rechter in Kortrijk veroordeelde hem tot een celstraf van 18 maanden omdat hij met zijn bromfiets drugs rond voerde in een poging om snel zijn gokschulden af te betalen. Enkel de periode van voorhechtenis is effectief.

  1. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
    PREMIUM
    West-Vlaanderen

    Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

    De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.