Het was dankzij Rino Feys, al 9 jaar medewerker bij de Kringloopwinkel, dat koning Filip in Avelgem belandde. Hij mocht de rondleiding geven.
Volledig scherm
Het was dankzij Rino Feys, al 9 jaar medewerker bij de Kringloopwinkel, dat koning Filip in Avelgem belandde. Hij mocht de rondleiding geven. © Henk Deleu

Koning bezoekt Kringwinkel ... op eenvoudig verzoek van medewerker Rino: “Nooit gedacht dat brief hem zou overtuigen”

avelgemKomt een koning in de kringloopwinkel... Het klinkt als het begin van een grap, maar donderdag gebeurde het echt, in Avelgem. En dat had medewerker Rino Feys, die de vorst uitnodigde per brief, niet verwacht. Tot zijn verbazing kwam dan toch een telefoontje van het koningshuis. “Ik dacht dat de collega’s me beetnamen”, lacht hij.

  1. Overleden Herman Kerkhove (91) tekende mee het culturele en maatschappelijke leven van Ronse

    Overleden Herman Kerkhove (91) tekende mee het culturele en maatschap­pe­lij­ke leven van Ronse

    In het AZ Glorieux is zaterdag Herman Kerkhove overleden. Hij werd 91 en was al even ziek. Begin de jaren 1960 was hij priester-leraar aan het Sint-Antoniuscollege, later gaf hij zijn priesterambt op en trad in het huwelijk. Als voorzitter van onder meer de Stedelijke Milieuraad en het Gemengd Klijpekoor maar ook als bezieler van de werkgroep rond Cypriaan de Rore nam hij meerdere belangrijke initiatieven.
    Ronse