Koning bezoekt Kringwinkel ... op eenvoudig verzoek van medewerker Rino: “Nooit gedacht dat brief hem zou overtuigen”
avelgemKomt een koning in de kringloopwinkel... Het klinkt als het begin van een grap, maar donderdag gebeurde het echt, in Avelgem. En dat had medewerker Rino Feys, die de vorst uitnodigde per brief, niet verwacht. Tot zijn verbazing kwam dan toch een telefoontje van het koningshuis. “Ik dacht dat de collega’s me beetnamen”, lacht hij.
Rino Feys is al negen jaar medewerker bij de Kringwinkel en kan zich nu op de borst kloppen. Want niemand minder dan hij is de reden dat koning Filip Avelgem vandaag bezocht, voor het allereerst. De bal ging vorig jaar aan het rollen. “Ik raakte eens aan de praat met een klant, die me vroeg wat voor speciaals we planden voor de Dag van de Kringloopwinkel”, zegt Rino. “We hadden voor wat animatie gezorgd, maar de klant was niet onder de indruk. Ik zei toen voor de grap ‘dat de koning zou langskomen’, en hij lachte me wat uit. ‘Er gaat véél moeten gebeuren vooraleer de koning naar de kringloopwinkel komt, hoor.’ Daarop heb ik een brief geschreven naar de koning om te vertellen welke mooie dingen we hier doen, en hem te vragen om eens langs te komen.”
Tot zijn verbazing kreeg Rino plots telefoon van een medewerker van het Hof, om te laten weten dat de koning op zijn uitnodiging zou ingaan. “Ik geloofde het eerst niet, ik dacht dat het een grap was van een van de collega’s. Maar het was wel degelijk echt.”
(Lees verder onder de foto)
Maatwerkbedrijf
De Kringloopwinkel van Avelgem is een deel van de vzw Deltagroep. Als maatwerkbedrijf geeft de vzw een nieuwe kans aan mensen die van de arbeidsmarkt zijn uitgesloten, via opleiding, werkervaring en duurzame tewerkstelling. De vzw bestrijdt ook kansarmoede, niet alleen door het creëren van jobs maar ook door goederen aan een lagere prijs en materiële hulpverlening aan te bieden.
Koning Filip kreeg even uitleg over de werking van de Kringloopwinkel, en nam daarna even de tijd om met medewerkers te praten. “Ons heeft hij gevraagd of we voldoening haalden uit ons werk”, vertellen Bieke Caron, Darline Ardenoy en Karen Lefevere, alle drie coaches en teamleaders. “We zijn echt wel trots dat hij naar onze werkplek is gekomen. Hij zei dat ons werk nuttig en belangrijk is, en het deed wel deugd om dat te horen.”
Aangenaam gesprekje
Ook Ghassan Al Mashhadani maakte even een praatje met de koning. “Ik werk hier al een jaar en mocht de koning vertellen wat mijn taken hier allemaal zijn. Ik help met de kassa, zorg voor prijzen op de producten,… een beetje van alles. Ik vond het wel een aangenaam gesprekje.”
Financieel directeur An Nuytten had minder geluk, zei moest samen met wat collega’s het bezoek volgen vanuit een apart kantoortje boven in de winkel. “We konden het wel goed zien, maar hoorden niets. Jammer. Maar gelukkig hebben we hem op het einde wel nog wat beter kunnen horen en zien toen hij weer wegging.”
De leerlingen van het vijfde leerjaar van basisschool de Toekomst stonden het hele bezoek, zo’n twee uur, buiten te wachten op de koning. Hun geduld werd beloond: hij kwam even een praatje maken. Vooral Lander Nottebaert was enthousiast om te vertellen dat de schooldag erop zat na hun bezoekje.
LEES OOK:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Poëzie en expo in Atelier Hermessage
In Atelier Hermessage in de Sint-Pietersnieuwstraat zijn op maandag 20 en vanaf zondag 26 maart respectievelijk de dichter Stefaan van den Bremt en kunstenares Solange Abbiati te gast.Ronse -
PREMIUM
MIJN DORP. Frank Furniere, conservator van het Anzegemse erfgoed: “Ons uitzicht is mooier dan dat van Stijn Streuvels”
Hij is voorzitter van de cultuurraad in Anzegem en zet zich in voor het behoud van de Sint-Antoniusfeesten en de pirobaktraditie. Als cultuurliefhebber heeft Frank Furniere het dan ook getroffen, met zijn woonst vlak naast het Lijsternest van Stijn Streuvels. “Het minst leuk aan Anzegem? Dat er net als overal steeds meer appartementen bijkomen.”Anzegem -
Kantelstuw in natuurreservaat het Paddenbroek moet verdroging van het moerasgebied verhinderen
In het Paddenbroek in Berchem is door de provinciale diensten een kantelstuw gebouwd aan de overloop naar de Molenbeek. Dat gebeurde in overleg met Natuurpunt. Vanaf nu kan conservator Thijs Lietaer het gewenste waterpeil zelf instellen.Kluisbergen -
-
Overleden Herman Kerkhove (91) tekende mee het culturele en maatschappelijke leven van Ronse
In het AZ Glorieux is zaterdag Herman Kerkhove overleden. Hij werd 91 en was al even ziek. Begin de jaren 1960 was hij priester-leraar aan het Sint-Antoniuscollege, later gaf hij zijn priesterambt op en trad in het huwelijk. Als voorzitter van onder meer de Stedelijke Milieuraad en het Gemengd Klijpekoor maar ook als bezieler van de werkgroep rond Cypriaan de Rore nam hij meerdere belangrijke initiatieven.Ronse -
Belevingscentrum Hoge Mote start het toeristisch seizoen met expo en boek over restauratie Sint-Hermesbasiliek
In Belevingscentrum Hoge Mote heeft Visit Ronse het toeristisch seizoen geopend. Tot 16 april loopt daar een expo met foto’s van de restauratie van de Sint-Hermesbasiliek door Milo Van Driessche.Ronse -
HLN Shop
De robotstofzuiger poetst droog én nat: wat zijn de troeven en obstakels van zo'n toestel?
Sinds de robotstofzuiger onze huiskamers verovert, liggen die er consequent proper(der) bij. En het briljante is dat je er zelfs niet eens voor uit je luie zetel hoeft te komen. HLN Shop verzamelt alles wat je moet weten over dit handige huishoudgadget. -
TV
STREAMINGTIP. ‘Boston Strangler’: 13 vermoorde vrouwen en twee dappere journalistes
Dertien vermoorde vrouwen in de sixties, maar niemand die tussen alle gruweldaden een verband ziet. Tot reporters Jean Cole en Loretta McLaughlin zich op de zaak storten, en op het spoor komen van seriemoordenaar Albert DeSalvo. Het waargebeurde verhaal van de ‘Boston Strangler’ werd nu door Disney+ in en serie gegoten.