Schepen Tom Beunens, burgemeester Lut Deseyn en schepen Caroline Valck in de Meersstraat, waar er rechts een nieuw fietspad komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Tom Beunens, burgemeester Lut Deseyn en schepen Caroline Valck in de Meersstraat, waar er rechts een nieuw fietspad komt. © Pieterjan Neirynck

Hoe fietsvriendelijk is Avelgem? Gemeente reageert: “Blij met fietsstraten, nu nog trage verbinding tussen deelgemeenten”

AvelgemOp het vlak van fietsveiligheid is er ook in Avelgem nog werk aan de winkel. Met stip op één in het lijstje met pijnpunten: het ontbreken van een fietsveilige, trage verbinding langs alle deelgemeenten, weg van de gewestweg N353. Wij laten het schepencollege hun plannen voor de toekomst uit de doeken doen, in dit volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.

 1. De hormonenflik die Johan Museeuw op de knieën dwong: oud-speurder Martin Carrissemoux (65) blikt terug op carrière
  PREMIUM

  De hormonen­flik die Johan Museeuw op de knieën dwong: oud-speur­der Martin Carrisse­moux (65) blikt terug op carrière

  Martin Carrissemoux (65) ontsnapte als jongeling aan de dood, toen hij moest wegduiken voor een kogel aan het station van Kortrijk. “Ik heb jaren later nog een pint gedronken op café met de schutter”, vertelt de ex-speurder daarover. Carrissemoux identificeerde lichamen bij het drama met de Herald of Free Enterprise, maar kreeg pas echt erkenning als hormonenjager. “Ik ben fier op wat ik bereikt heb”, vertelt hij, “ook al verliep mijn afscheid in mineur.” Lees alle verhalen van voormalige politiemensen in onze reeks ‘Recherche op rust’.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"