Cirque Magique komt naar het kasteel van Bossuit. Maar nu wel wat later dan eerst gepland.
Volledig scherm
Cirque Magique komt naar het kasteel van Bossuit. Maar nu wel wat later dan eerst gepland. © Cirque Magique - Henk Deleu

Elektronisch muziekfestival Cirque Magique verschuift naar begin september

AvelgemCirque Magique schuift van eind juli naar begin september op. Dat laten de organisatoren op de Facebookpagina weten. Het elektronisch muziekfestival vindt op het domein van het kasteel van Bossuit plaats.

 1. “Zware reuma dwingt me om af te haken”: Lensey (40) stopt met Frietlounge Appel, overnemers zijn welkom
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Zware reuma dwingt me om af te haken”: Lensey (40) stopt met Frietloun­ge Appel, overnemers zijn welkom

  Lensey Vandendriessche (40) en Gregory Christiaens (42) nemen noodgedwongen definitief afscheid van Frietlounge Appel. De bekende frituur is sinds de herfstvakantie van 2020 dicht. “Ik kan het fysiek niet meer aan, door reuma die steeds erger wordt. Ik heb last van mijn heup en ik kan mijn rechterarm amper optillen. Het is mentaal soms moeilijk, maar ik heb het een plaats kunnen geven. We gaan nu op zoek naar gepassioneerde overnemers. De ligging van Frietlounge Appel is top, in een drukke studentenbuurt”, vertelt Lensey Vandendriessche.
 2. The Point in Ring Shopping geopend: “Kopie nemen, powerbank lenen, cadeau inpakken, verlopen voorwerp zoeken,... we bieden er allerlei diensten aan”
  Kortrijk

  The Point in Ring Shopping geopend: “Kopie nemen, powerbank lenen, cadeau inpakken, verlopen voorwerp zoeken,... we bieden er allerlei diensten aan”

  In het winkelcentrum Ring Shopping in Kortrijk is dinsdagochtend The Point officieel geopend. Het nieuwe service- en infopunt maakt het leven van bezoekers makkelijker. The Point omvat allerlei diensten zoals een droogkuis, kopie- en printservice, inpaktafel, mogelijkheden om een powerbank of buggy te lenen, een pakketje retourneren om het een tweede kans te geven,…
 3. Nieuwe ‘Guldensporengracht’ aan Onze-Lieve-Vrouwekerk wordt nóg groter: “Drie keer meer water dan nu”
  Kortrijk

  Nieuwe ‘Guldenspo­ren­gracht’ aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk wordt nóg groter: “Drie keer meer water dan nu”

  Het ontwerp voor de heraanleg van de omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk en nabijgelegen straatjes in het historisch hart van Kortrijk is aangepast en klaar. De bestaande Guldensporengracht bij de kerk, waar tumult rond was omdat die eerst dreigde te verdwijnen, blijft behouden en wordt uitgebreid met een nieuwe waterpartij aan de kant van de Artillerietoren.