Eerste sneeuw valt in het zuiden van West-Vlaanderen: voor het echte sneeuwtapijt moet je naar de Ardennen

AvelgemHet was al aangekondigd dat de eerste (smeltende) sneeuw zou vallen vandaag in Vlaanderen, en die voorspelling is deze morgen uitgekomen. In het zuiden van West-Vlaanderen valt op dit moment de eerste sneeuw, onder meer in deze tuin in Avelgem. Ook in het Kortrijkse en in de streek rond Ieper viel hier en daar al het eerste bescheiden vlokje sneeuw.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Constantin (30) lanceert eerste elektrische deelfietsen in Kortrijk: “Ritje kost 35 eurocent per minuut, app toont je de veiligste weg”
  Kortrijk

  Constantin (30) lanceert eerste elektri­sche deelfiet­sen in Kortrijk: “Ritje kost 35 eurocent per minuut, app toont je de veiligste weg”

  Nieuw in Kortrijk: vijftig elektrische deelfietsen van smove.city. “Kortrijk is de eerste stad in Vlaanderen die voor smove.city kiest. Daar ben ik fier op, want het is mijn thuisstad. En ik waardeer dat de mensen hier recht voor de raap zijn. Dat is belangrijk naar feedback toe”, zegt Constantin Vermoere uit Bissegem, de jonge ondernemer die twee jaar geleden met smove.city begon.