Avelgem
 Jan Despiegelaere en zijn dochters, Nel (17), Marie (23) en Thea (21)
Volledig scherm
PREMIUM
Avelgem Jan Despiegelaere en zijn dochters, Nel (17), Marie (23) en Thea (21) © Henk Deleu/Despiegelaere

Drie dochters. Drie ongevallen. Drie keer dezelfde steenweg. Voor deze vader is het genoeg: “Waarom duurt het zo imméns lang om dat aan te pakken?”

KerkhoveDrie dochters. Drie ongevallen - de eerste keer, met fatale afloop, was in 2012, de laatste keer afgelopen vrijdag. Drie keer op krèk dezelfde plaats: de Oudenaardsesteenweg in Kerkhove, een dorp tussen Ronse en Waregem. “Het is zo’n steenweg waarvan er hònderden zijn in Vlaanderen. Duizenden kinderen fietsen er elke dag naar school, naar de sportclub, de muziekschool, naar vrienden”, zegt Jan Despiegelaere (50). De aangereden dochters zijn de zijne - Marie (23), Thea (21) en nu dus Nel (17). “Het zijn wegen waarvan iedereen weet dat ze gevaarlijk zijn. Waarom toch?”

  1. Zorgkrachtschool, Lifestyle- en Sportschool en ’tvier schakelen deels over op afstandsonderwijs
    Kortrijk

    Zorgkracht­school, Lifestyle en Sport­school en ’tvier schakelen deels over op afstandson­der­wijs

    Een golf van coronabesmettingen teistert het onderwijs. Nadat eerder bleek dat het Don Boscocollege in Marke vanaf maandag 17 januari zeker twee weken volledig op afstandsonderwijs overschakelt, neemt ook RHIZO maatregelen door de Zorgkrachtschool, de Lifestyle- en Sportschool en ’tvier in Kortrijk vanaf maandag deels op online onderwijs te zetten. “Aan deze snelheid van besmettingen openblijven is moeilijk”, zegt algemeen directeur Nancy Dedeurwaerder.