Verneveling moet voor verkoeling zorgen dit weekend op Cirque Magique.
Volledig scherm
Verneveling moet voor verkoeling zorgen dit weekend op Cirque Magique. © Henk Deleu

Cirque Magique beleeft zonovergoten start met 3000 bezoekers, morgen komen nog eens 2000 festivalgangers

avelgemOp het domein van het Kasteel van Bossuit is vandaag het elektronisch festival Cirque Magique onder een stralende zon afgetrapt. 3000 bezoekers leven zich vandaag uit bij de twee podia, morgen zijn er dat 2000. De organisatie nam extra maatregelen voor de hitte, zo konden feestvierders halve liters water aankopen voor 2,25 euro.

 1. Celine (44) verkoopt bekend eetcafé Pinocchio: “Niets te maken met corona- of energiecrisis, lange werkdagen wegen zwaar door”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Celine (44) verkoopt bekend eetcafé Pinocchio: “Niets te maken met corona- of energiecri­sis, lange werkdagen wegen zwaar door”

  Celine Surmont kondigt het afscheid van haar Pinocchio aan. Het pand op de Veemarkt met op het gelijkvloers het eetcafé en daarboven een moderne woonst, staat voor 675.000 euro te koop bij ERA Real Estate. “Het is mooi geweest na bijna 25 jaar, al blijf ik Pinocchio sowieso nog uitbaten tot het pand verkocht is. Er zijn nog geen kandidaat-kopers, de verkoop is pas recent gelanceerd.”
 2. Gemeentehuispersoneel verhuist naar Sociaal Huis: “Het gemeentehuis renoveren is te duur”
  avelgem

  Gemeente­huis­per­so­neel verhuist naar Sociaal Huis: “Het gemeente­huis renoveren is te duur”

  Verrassing van formaat toch wel: Avelgem verhuist alle gemeentediensten naar het Sociaal huis. Het doet dat om te besparen. De renovatie van het gemeentehuis had 600.000 euro gekost, terwijl de nodige aanpassingen in het Sociaal Huis met een veel kleiner budget kunnen gebeuren. “We willen op die manier vermijden dat we de belastingen moeten optrekken”, zegt burgemeester Lut Deseyn.