Sint-Amanduskerk Kerkhove Avelgem.
Volledig scherm
Sint-Amanduskerk Kerkhove Avelgem. © Pieterjan Neirynck

CD&V niet te spreken over kerkdossier in Kerkhove: “Gemeentebelangen en Tandem met de billen bloot”

KerkhoveNiet de gemeente Avelgem, maar een private investeerder koopt de kerk in Kerkhove. Waardoor het plan voor een nieuw ontmoetingscentrum naast de toren naar de prullenmand verwezen wordt. De oppositie vindt het geen voorbeeld van goed bestuur van het gemeentebestuur. “Gemeentebelangen en Tandem gaan met de billen bloot”, zegt CD&V-raadslid Bram Van den Bunder op Facebook. 

 1. Private investeerder koopt Sint-Amanduskerk, nieuw ontmoetingscentrum naast toren naar prullenmand
  Kerkhove

  Private investeer­der koopt Sint-Amandus­kerk, nieuw ontmoe­tings­cen­trum naast toren naar prullen­mand

  De Sint-Amanduskerk in Kerkhove wordt ondanks een akkoord niet verkocht aan de gemeente Avelgem, maar aan een private investeerder. “Er ging veel tijd verloren, terwijl de site een ontmoetingsplek voor inwoners kon worden, met behoud van de toren als baken en een verwijzing naar het sacrale element”, zegt burgemeester Lut Deseyn (Gemeentebelangen), die de beslissing van de kerkfabriek betreurt.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.