Sint-Amanduskerk Kerkhove Avelgem.
Volledig scherm
Sint-Amanduskerk Kerkhove Avelgem. © Pieterjan Neirynck

CD&V niet te spreken over kerkdossier in Kerkhove: “Gemeentebelangen en Tandem met de billen bloot”

KerkhoveNiet de gemeente Avelgem, maar een private investeerder koopt de kerk in Kerkhove. Waardoor het plan voor een nieuw ontmoetingscentrum naast de toren naar de prullenmand verwezen wordt. De oppositie vindt het geen voorbeeld van goed bestuur van het gemeentebestuur. “Gemeentebelangen en Tandem gaan met de billen bloot”, zegt CD&V-raadslid Bram Van den Bunder op Facebook. 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Brazilianen blazen restaurant Marquee nieuw leven in: “We werkten in Amerika, Spanje en Caraïben, maar het mooie Kortrijk is onze laatste halte”
  Kortrijk/Deerlijk/Waregem

  Brazilia­nen blazen restaurant Marquee nieuw leven in: “We werkten in Amerika, Spanje en Caraïben, maar het mooie Kortrijk is onze laatste halte”

  Marquee op de Veemarkt neemt met Ricardo (52) en Alessandra Passarelli (48) een nieuwe start als M Steaks & Burgers House. De Brazilianen zetten er onder meer op kwaliteitsvolle steaks in. “We brengen zo het vlees terug naar de Veemarkt, waar vroeger vee verhandeld werd. Het is een gezellig restaurant, waar de klanten zich comfortabel en thuis voelen”, vertelt het koppel.
 3. Private investeerder koopt Sint-Amanduskerk, nieuw ontmoetingscentrum naast toren naar prullenmand
  Kerkhove

  Private investeer­der koopt Sint-Amandus­kerk, nieuw ontmoe­tings­cen­trum naast toren naar prullen­mand

  De Sint-Amanduskerk in Kerkhove wordt ondanks een akkoord niet verkocht aan de gemeente Avelgem, maar aan een private investeerder. “Er ging veel tijd verloren, terwijl de site een ontmoetingsplek voor inwoners kon worden, met behoud van de toren als baken en een verwijzing naar het sacrale element”, zegt burgemeester Lut Deseyn (Gemeentebelangen), die de beslissing van de kerkfabriek betreurt.
 1. Kortrijk scoort met permanente terrassen: “Met voorsprong meest terrasvriendelijke stad van Vlaanderen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk scoort met permanente terrassen: “Met voorsprong meest terras­vrien­de­lij­ke stad van Vlaanderen”

  De stad Gent bekijkt nu welke uitgebreide terrassen permanent kunnen blijven staan, maar Kortrijk besliste eind 2020 al om uitgebreide terrasjes in openlucht permanent toe te staan. En dat legt de horeca geen windeieren. “Het loopt storm voor onze nieuwe Terrassengids XXL. Er zijn er al tweeduizend uitgedeeld. Er zijn ook geen klachten van omwonenden. We zijn met zekerheid de meest terrasvriendelijke stad van Vlaanderen”, meent schepen Arne Vandendriessche.
 2. “Fietsstraten? Zeg maar tuningstraten”: politie plant extra controles, want automobilisten blijven snel rijden en fietsers inhalen waar dat niet mag
  PREMIUM
  Marke/Heule/Kortrijk/Lendelede/Kuurne

  “Fietsstra­ten? Zeg maar tuningstra­ten”: politie plant extra controles, want automobi­lis­ten blijven snel rijden en fietsers inhalen waar dat niet mag

  Twee jaar na de invoering van de eerste fietszone in Kortrijk, die in het centrum, worden de regels in fietsstraten nog steeds vaak met de voeten getreden. Zo liepen op Sint-Anna in Marke samen elf chauffeurs tegen de lamp bij controles op maandag en dinsdag. Ook in het centrum van Heule wordt de fietszone niet altijd gerespecteerd. “We zijn op de hoogte en blijven controleren”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). “Wellicht weet nog steeds niet iedereen dat inhalen niet mag”, meent Wies Callens van de Fietsersbond.