Avelgem geeft het goede voorbeeld op het vlak van thuiscomposteren.
Volledig scherm
Avelgem geeft het goede voorbeeld op het vlak van thuiscomposteren. © Thinkstock

Avelgem verwerkt per jaar bijna
500.000 kilogram groencompost

Avelgem scoort uitstekend voor thuiscomposteren. De Scheldegemeente kreeg van de Vlaamse Compostorganisatie (Vlaco) en de afvalintercommunale Imog een Groecompost Award. Er werd in Avelgem 474.250 kilogram groencompost verwerkt in 2018. 

 1. Ondanks dramatische coronacijfers toch toeloop naar grootste tuincenter van België: “Het was bij momenten drummen. Ik heb zelfs mijn dochter van vier een mondmasker opgezet”
  Moeskroen/Zwevegem/Kortrijk/Menen

  Ondanks dramati­sche coronacij­fers toch toeloop naar grootste tuincenter van België: “Het was bij momenten drummen. Ik heb zelfs mijn dochter van vier een mondmasker opgezet”

  Het was volgens enkele klanten afgelopen zondag te druk in Famiflora, vlak bij Moeskroen in Henegouwen. Ook Vlamingen bezoeken graag het grootste tuincenter van ons land, net over de taalgrens. Verloopt alles daar veilig genoeg, nu we om de oren worden geslagen met steeds slechtere coronacijfers? Komen de mensen er niet te dicht bij elkaar? “We voelden ons niet veilig. Het was soms echt drummen”, zegt klant Amine Beldjoudi. “Het zijn momentopnames. De security doet er alles aan om de mensen afstand te laten houden. Er zijn nooit meer dan duizend klanten tegelijk binnen”, klinkt het bij Famiflora.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery