De jongste boomplanters kregen als beloning voor hun harde werk een boomdiploma opgestuurd.
Volledig scherm
De jongste boomplanters kregen als beloning voor hun harde werk een boomdiploma opgestuurd. © Avelgem

Avelgem plant 24 symbolische maandbomen voor de kindjes uit 2019 en 2020

 1. Klanten roepen op om massaal Bar Luxe te steunen, na noodkreet van uitbater Brian (29): “We zijn in shock, café mag niet failliet gaan”
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke

  Klanten roepen op om massaal Bar Luxe te steunen, na noodkreet van uitbater Brian (29): “We zijn in shock, café mag niet failliet gaan”

  De noodkreet van Brian Taveirne (29) van Bar Luxe, zijn financiële reserves zijn na ruim twintig maanden zonder nachtleven op en hij dreigt zijn danscafé te verliezen, valt niet in dovemansoren. Klanten roepen op om met respect voor de coronamaatregelen op vrijdag 14 januari vanaf 17 uur naar Bar Luxe in de uitgaansbuurt nabij het station af te zakken. Brian Taveirne krijgt verder steun van andere horecabazen, terwijl er een inzamelactie wordt overwogen.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.