illustratiebeeld van de standstoelenactie
Volledig scherm
illustratiebeeld van de standstoelenactie © Pleegzorg

Actie met strandstoelen zet in op zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen

AvelgemEr wonen in Vlaanderen ruim 8.000 kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking of psychiatrische problematiek in een pleeggezin. Vaak omdat hun ouders voor korte of langere tijd niet voor hen kunnen zorgen. 6.000 pleeggezinnen vangen iemand thuis op. Deze zomer gaat Pleegzorg op zoek naar nieuwe kandidaat-pleeggezinnen om nog meer kinderen en volwassenen een stabiele thuisbasis te bieden. Dit gebeurt via een grote strandstoelenactie. Ook in Avelgem vind je op zomerse evenementen de strandstoelen van Lilly terug.

 1. Energiefactuur AZ Groeninge in twee jaar van 3 naar 13 miljoen euro: “We zetten patiënten niet in de kou”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Energiefac­tuur AZ Groeninge in twee jaar van 3 naar 13 miljoen euro: “We zetten patiënten niet in de kou”

  De energiefactuur voor gas en elektriciteit stijgt voor AZ Groeninge van 3 miljoen euro in 2021 richting naar schatting 10 tot zelfs 13 miljoen euro in 2023. Het vierdubbele, dat doet financieel veel pijn. “We bekijken hoe we dat kunnen (blijven) betalen”, zegt Stefaan Lammertyn, woordvoerder van het Kortrijkse ziekenhuis. Er worden een pak maatregelen genomen.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.