Toekomst Autosalon hangt aan zijden draadje: “Ze moeten nadenken over een versie 2.0”

Het doek dreigt definitief te vallen voor het Auto­salon. De Volks­wagen-invoerder D'Ieteren doet niet mee. De beslissing van de fusiegroep Stellantis (Peugeot, Fiat, Opel, Citroën) is vandaag cruciaal voor de toekomst van de beurs, schrijft De Tijd.

57 reacties

 • John Verstraeten

  1 maand geleden
  Gaat blijven bestaan omdat het een platform is voor nieuwe en minder bekende merken. De grote merken met hun uitgebreid dealernetwerk zijn even gekend als de klinkers op straat. Het zijn de nieuwe spelers die hier van kunnen profiteren.
 • Jonathan Monsaert

  1 maand geleden
  Misschien moeten ze een tweedehands autosalon uit de grond stampen. Een wagen bezitten zal enkel nog weggelegd zijn voor de elite in de nabije toekomst met de Green Deal.
 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Saloncondities zullen de dealers wel blijven geven, de dealers natuurlijk waar je nog persoonlijk kan praten en tot een goede deal komen. Maar het plezier is er grotendeels af, met al die grote garages onder één noemer, alles behalve aangenaam.
 • jan boden

  1 maand geleden
  Vroeger moest je effectief op het autosalon een wagen kopen om van de extra voordelen en kortingen te kunnen genieten. Vanaf dat het ook bij de dealers kon viel deze aantrekkingspool weg.
 • bob jansens

  1 maand geleden
  eigenlijk hebben de organisatoren van het autosalon dit voor een deel aan zichzelf te danken: vroeger was er slechts om de 2 jaar een autosalon (even jaartallen). In de oneven jaartallen was er een bedrijfswagensalon, waarop geen personenwagens te zien waren.
 1. Wat gebeurt er met de auto's na het autosalon?

  Wat gebeurt er met de auto's na het autosalon?

  Het 98e Salon van Brussel zit er helemaal op. Nu de rust in de Heizelpaleizen is weergekeerd na een bewogen slotweekend, zijn de automerken vandaag druk in de weer met de afbouw van hun salonstand. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de tentoongestelde wagens, die de voorbije 10 dagen talloze keren besnuffeld, bepoteld en - met ‘dank’ aan Extinction Rebellion - bekrast zijn geweest? Worden ze ‘refurbished’ tot ze er weer als nieuw uitzien, en vooral: worden ze nadien ook als ‘nieuw’ verkocht? Of kan je ze momenteel aan een vriendenprijs op de kop gaan tikken? We vroegen het na bij een aantal merkinvoerders.