De conceptauto Renault Symbioz op het Autosalon in Brussel.
Volledig scherm
De conceptauto Renault Symbioz op het Autosalon in Brussel. © EPA

Nieuwe verkooprecords voor Renault

De Franse automaker Renault heeft afgelopen jaar nieuwe verkooprecords geboekt. In totaal verkocht het bedrijf dat naast Renault, ook de merken Dacia en Lada op de weg zet, wereldwijd 3,8 miljoen auto's. Dat betekende een stijging van 8,5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

9 reacties

 • Sabine Naudts

  3 jaar geleden
  Geef mij maar mijn Honda crv,ook nooit problemen , steeds geen vervelende geluidjes,zoals de Franse merken,PS heb 20jaar met citroen gereden
 • patrick saeys

  3 jaar geleden
  Ik koop autootjes die in België worden geassembleerd..
 • Robert Janssens

  3 jaar geleden
  Geef mij maar Toyota of Lexus ! Prijs kwaliteit !
 • dirk mommens

  3 jaar geleden
  Heb 2 Renaults gehad alle twee miserie gehad met de motor , heb nu een Honda nog nooit zo’n goede wagen gehad
 • raf peeters

  3 jaar geleden
  Dat Renault over goede motoren bezit is een feit,voor diegene die het niet weten, welke motorblok ligt er in een Mercedes tot de C klasse denk je?.Een Renault motor meer bepaald v d Renault Megan.Dus zeg niet altijd ik rij Mercedes,de reden is vrij simpel ,wagen bouwen en verkopen voor de kleine man,doch de elektronica die wel van Mercedes is speelt vooral parten en geeft er vaak de bui aan.
 1. Zoveel CO2 stoten elektrische auto’s écht uit

  Zoveel CO2 stoten elektri­sche auto’s écht uit

  Tegenstanders van elektrische auto’s halen maar al te graag het feit aan dat bij de productie ook CO2 vrijkomt. Dat valt niet te ontkennen, maar de cijfers die daarrond circuleren zijn dikwijls contradictorisch, en bovendien haast onmogelijk te staven. Maar eens elektrische auto’s rondrijden, zijn ze nog niet CO2-neutraal. De manier waarop elektriciteit opgewekt wordt, speelt immers ook mee. Daar bestaan wél eenduidige cijfers over... en die werpen toch een heel ander licht op de CO2-neutraliteit van elektrische voertuigen.