De organisator spreekt van een "fenomenaal succes".
Volledig scherm
De organisator spreekt van een "fenomenaal succes". © Photo News

Honderdste Autosalon trekt ruim 265.000 bezoekers

Het Autosalon heeft voor zijn honderdste editie meer dan een kwart miljoen bezoekers naar Brussels Expo gelokt. Dat heeft autofederatie Febiac zondag op de slotdag van het evenement bekendgemaakt. De organisator spreekt van een "fenomenaal succes".

 1. Onze autokenners verkennen het Autosalon: “Deze wagen gaat met 420 km/uur wansmakelijk snel en kost net geen drie miljoen euro”
  PREMIUM

  Onze autoken­ners verkennen het Autosalon: “Deze wagen gaat met 420 km/uur wansmake­lijk snel en kost net geen drie miljoen euro”

  Onze autokenners Joost en Brecht trokken gisteren naar de persdag van het Autosalon, traditiegetrouw een dag voor de officiële opening, en tekenden het verloop van de dag op. Ze troffen er mensen met heimwee, trokken op zoek naar de duurste en snelste auto, vonden een vreemde BMW-eend in de bijt, en luisterden naar gezaghebbende stemmen die anoniem wilden blijven want politiek niet correct waren: “Dit is geen autosalon voor de modale consument, maar voor de leasing-rijder. En dus voor mensen die hun auto niet moeten betalen.”
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. De eigenzinnige top 5 van het Autosalon van onze journalist: “Ik zou niemand aanraden nu al een elektrische auto te kopen”
  PREMIUM

  De eigenzinni­ge top 5 van het Autosalon van onze journalist: “Ik zou niemand aanraden nu al een elektri­sche auto te kopen”

  Heikele oefening, de opdracht die de baas me meegaf: rondje lopen op het Autosalon van Brussel en mijn eigen top vijf samenstellen. Waarom dat ‘tricky’ is? Omdat je niet weet door wat je je moet laten leiden. Door de algemene trend van de automarkt, richting elektriciteit of minstens hybride? Door de kurkdroge rede, het antwoord op de vraag wat nu eigenlijk best is voor de consument? Of misschien dan toch je eigen liefde voor wielen, aangezien autorijden nog altijd een kwestie van emotie is? Het is een combinatie van alle drie geworden. Vijf keuzes, vijf auto’s, vijf argumenten.
 3. 1 op de 3 nieuwe auto’s in ons land is hybride of elektrisch: “En dat aandeel zal snel stijgen, want fiscale regels verstrengen vanaf 1 juli”

  1 op de 3 nieuwe auto’s in ons land is hybride of elektrisch: “En dat aandeel zal snel stijgen, want fiscale regels verstren­gen vanaf 1 juli”

  Meer dan één nieuwe auto op drie in ons land is nu geëlektrificeerd. Dat was de hoofdboodschap waar de koepelfederatie van auto-invoerders Febiac bij aanvang van het nieuwe jaar mee uitpakte. Maar de fiscale regels verstrengen vanaf 1 juli. Daardoor wordt nu een rush op plug-ins verwacht, zegt onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn.