AP
Volledig scherm
© AP

Winst Tesla eerste kwartaal 27(!) keer hoger dan in zelfde kwartaal vorig jaar

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Tesla zag de winst en de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar fors stijgen. Eerder werd al bekend dat Tesla in de afgelopen periode een recordaantal auto’s aan klanten had geleverd.

6 reacties

 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Dat Tesla geen dividend uitbetaalt, zal de aandeelhouders, die de koers van hun aandelen met 4000 % zagen stijgen, niet deren. Ik heb in ieder geval liever dat een bedrijf zijn winst herinvesteert, om zo nog meer winst te kunnen maken en de aandelen te laten stijgen, dan dat er enkele tienden van een percent dividend worden uitbetaald.
 • Johan Vroonen

  2 jaar geleden
  Goed bezig! En dan moet de productie van de semi-truck, cybertruck, de 25000$ Tesla, roadster, ... nog starten. En de energie-industrie met Tesla solar roof en powerwall, large grid storage is nog veel groter dan de auto-industrie. Eindelijk het begin van een duurzame circulaire economie waarbij recycleren veel voordeliger is dan mining. Het feit dat ze nog emissierechten ontvangen wil zeggen dat de klassieke automakers nog teveel ICE-cars verkopen !
 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Record na record, op alle mogelijke vlakken: productie, verkoop, winst, ... En dan nog eens miljardeninvesteringen in twee nieuwe fabrieken, fantastisch!
 • David Hermans

  2 jaar geleden
  Dus, conclusie: zonder verkoop van emissierechten draaien ze nog altijd met verlies...
 • dave geuskens

  2 jaar geleden
  En nog nooit dividend uitbetaald , moet kunnen ...