De productie van elektrische auto's voor de Europese markt zou naar verwachting gebeuren in de Duitse fabriek in Zwickau.
Volledig scherm
De productie van elektrische auto's voor de Europese markt zou naar verwachting gebeuren in de Duitse fabriek in Zwickau. © EPA

"VW pompt 72 miljard in elektrisch rijden"

Automaker Volkswagen zet de komende vijf jaar volop in op elektrische rijden. Het Duitse bedrijf zou naar verluidt 72 miljard euro hebben gereserveerd voor onder meer de ontwikkeling van duurzame initiatieven, zo meldden interne bronnen.

2 reacties

 • raf janssens

  4 jaar geleden
  Begin maar al een paar kerncentrales bij te bouwen om die allemaal op te laden. Hun plan is trouwens enkel haalbaar op voorwaarde dat ze snel genoeg voldoende Lithium bij elkaar krijgen om de batterijen te produceren wat maar zeer de vraag is. In Japan hebben ze dat al begrepen en gaan volop voor brandstofcellen op waterstof.
 • Paul van de velde

  4 jaar geleden
  Vraag is hoe ze al die wagens aan de stekker gaan hangen.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Geld