De Tesla-fabriek is op basis van een voorlopige vergunning gebouwd in de Duitse deelstaat Brandenburg.
Volledig scherm
De Tesla-fabriek is op basis van een voorlopige vergunning gebouwd in de Duitse deelstaat Brandenburg. © Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/dp

Voorwaardelijk groen licht voor Duitse Tesla-fabriek

De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft van de Duitse autoriteiten een voorwaardelijke goedkeuring gekregen voor zijn eerste fabriek in Europa. Dat meldt de deelstaat Brandenburg. Tesla moet de komende twee weken aantonen dat het aan alle voorwaarden kan voldoen. Bezwaren tegen de vergunning kunnen de komende maand worden ingediend.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. “Hackers zouden je kunnen laten betalen om je eigen auto te gebruiken”: experts leggen uit hoe je je best beschermt
  PREMIUM

  “Hackers zouden je kunnen laten betalen om je eigen auto te gebruiken”: experts leggen uit hoe je je best beschermt

  Een amper 19-jarige Duitser slaagde erin om in 13 landen ruim 25 Tesla-wagens te hacken. Moet je je als eigenaar van een elektrische bolide nu zorgen maken? Technologie-experts Kenneth Dée en Lennert Wouters bespreken de belangrijkste hackingtrends bij wagens en leggen uit hoe je je auto uit de klauwen van hackers houdt. “Of je nu met een elektrische of brandstofwagen rijdt, elke auto loopt in principe gevaar om gehackt en gestolen te worden.”
 3. Elon Musk, Adidas, Nike…: multinationals in de rij voor Mechelse illustrator
  PREMIUM
  Mechelen

  Elon Musk, Adidas, Nike…: multinatio­nals in de rij voor Mechelse illustra­tor

  De Gigafactory Berlin-Brandenburg van Tesla in de hoofdstad van Duitsland heeft een Mechels tintje gekregen. Sören Selleslagh (28) zorgde er voor het ontwerp van een gigantische muurschildering. Elon Musk blijkt niet de enige met interesse voor het werk van de illustrator en animatietekenaar. Ook Adidas en Nike kwamen al aankloppen bij de zoon van oud-KV Mechelen-speler William Selleslagh.