Volvo maakte vandaag bij de officiële voorstelling van haar nieuwste stekkerwagen, de Volvo C40 Recharge, bekend dat het vanaf 2030 enkel nog online zal verkopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Volvo maakte vandaag bij de officiële voorstelling van haar nieuwste stekkerwagen, de Volvo C40 Recharge, bekend dat het vanaf 2030 enkel nog online zal verkopen. © EPA

Volvo verkoopt vanaf 2030 nog uitsluitend online: betekent dit het einde van de klassieke autodealer?

Volvo wil tegen 2030 enkel nog elektrische auto’s maken, en gaat deze uitsluitend online verkopen; de door Tesla en Polestar beproefde strategie die eerder ook Volkswagen voor haar elektrische voertuigen aankondigde. Is dit de doodsteek voor de klassieke autohandelaar met showroom? Hoe zullen we in de toekomst onze auto kiezen en kopen?

31 reacties

 • Vaneylen Pierre

  3 weken geleden
  Schakel de Middenstand uit en gans de economie zakt als een pudding dooreen. Wait and see!
 • Christian Deckers

  1 maand geleden
  Dat ze ff doorpakken en hem volledig zelfrijdend maken zodat de auto zichzelf komt afleveren bij u. Volvo kiest doodleuk voor het negeren van de eindgebruiker, ze willen de klant zelfs al niet meer zien. Zegt genoeg.
 • Fernand Beaumonde

  1 maand geleden
  Ooit technisch hele goede en veilige wagens. Nu zien ze er beter uit maar de rest is achteruit gegaan. Trouwens ik koop niks meer dat met China te maken heeft.
 • René Verhoeven

  2 maanden geleden
  De test van test aankoop spreekt boekdelen en dan hebben ze nog de rit gedaan met een lege auto, stel u voor dat u een weekendje wilt gaan skien met vier volwassenen in die auto en een skibox erop. Ik denk dat je er beetje een weekje van maakt om 1 dag te skiën, rest verlies je onderweg. Het wordt ons veel te mooi voorgesteld om waar te zijn dat elektrisch rijden.
 • raf peeters

  2 maanden geleden
  @Patje Moyens ,juist beste.Dit is de enige waarheid en ook getest in Duitsland en uitgestraald op tv zender VOX zondag 28.02.2021 om 17.00 uur.E rijden kost minimum het dubbele dan zowel benzine of diesel rijden.Testvoertuig was een Renault Twingo E en identiek een benzine Twingo,100km afstand en dan tanken.Benzine 7€ en gevuld,de E Twingo had 23KW/hr moeten laden voor de 100km ,kostprijs 16.95€.Nog een bewijs hier,HLN 03.03.2021 om 17.26 Polestar ,"38€ voor een halve laadbeurt,slik"ca 200km
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Ella (29) spot sluikstorters en pakt autosleutel af tot ze alles weer opgeruimd hebben
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters en pakt autosleu­tel af tot ze alles weer opgeruimd hebben

Geld